Nu al forse kritiek: gaat Talitha Muusse keihard floppen op SBS 6?

Sommige flops kun je al ver van tevoren zien aankomen: SBS 6 gaat straks elke avond om 18.00 uur een soort goednieuwsjournaal uitzenden. “Met Talitha Muusse! Als dat niet mislukt…”

GoedNieuws Vandaag © SBS 6

Het is buitengewoon opvallend hoeveel negatieve kritieken het nieuwe programma GoedNieuws Vandaag nú al krijgt. Het dagelijkse programma met presentatoren Donatello Piras en Nikki Herr begint pas op 2 oktober, maar het regent nu al negatieve recensies. Critici denken dat dit zesuurprogramma een enorme kijkcijferflop wordt.

Gedachtekronkel

Wat kunnen we precies verwachten van GoedNieuws Vandaag? Types als Sofie van den Enk, tweetonner Raymond Mens en Talitha Muusse moeten hier op positieve wijze allerlei onderwerpen behandelen. Een beetje zoals Bas Smit: alleen maar lachen, gieren en brullen. “De Roze Bril. Voor alle struisvogels en andere wegkijkers”, zegt Jan Dijkgraaf op X.

Ook Johan Derksen is niet enthousiast. “Hoe kun je dat nou verlangen van Nederlanders die allemaal tot de strot in de ellende zitten? Ik weet niet wie het bedacht heeft, maar het is een gedachtekronkel. Het is niets en het wordt nooit iets en je kunt geen leuke goednieuwsshow maken. Dat bestaat niet namelijk, want er zijn dagen dat er geen goed nieuws is.”

‘Het wordt niks’

Johan foetert in Vandaag Inside dat hij dit echt een heel erg slecht idee vindt. “De mensen van Hart van Nederland en Shownieuws gaan dat doen, hè? En dat wordt niks, joh! Ik kan moeilijk zeggen dat ik het zie zitten, want het wordt niks!”

Kijkcijferhooligan Tina Nijkamp denkt dat het ‘heel weinig kijkers’ gaat trekken en onderzoeksjournaliste Kim van Keken vindt het hypocriet dat SBS 6 opeens met een goednieuwsjournaal wil komen. Zij schrijft op X: “Leuk! En dan kan de kijker een paar uurtjes later zien hoe het goede nieuws afgezeken wordt in de voetbalkantine van dezelfde zender.”

Yvonne sneert

Yvonne Coldeweijer vindt het vooral lachwekkend dat de ontslagen Op1-ster Talitha Muusse hieraan meewerkt. “Wie zie ik daar nou?! Onze vriendin Taliet! Van schoolkrantonderzoek bij BNR (waarna ze ineens spoorloos verdween) naar de nieuwe schoolkrant tv van SBS: GoedNieuws. Als dat geen flop wordt…”

Telegraaf-gezicht Kitty Herweijer heeft ook geen vertrouwen in GoedNieuws Vandaag. “Dit klinkt als een programmatitel uit een dystopische roman.”

Domien fileert

En ook Qmusic-ster Domien Verschuuren fileert de boel:

https://twitter.com/Domien/status/1701160921043714461

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een half uur goed nieuws op SBS 6: leuk of onrealistisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen