Khalid Kasem faalt met poging om VI te bashen: backstabber?

Khalid Kasem zat gisterenavond in zijn talkshow Khalid & Sophie te hengelen naar negatieve reacties op Vandaag Inside. En dat terwijl hij daar vorige week nog aan tafel zat. Backstabber?

Khalid & Sophie en Vandaag Inside © NPO

Eigenlijk is Khalid & Sophie een beetje de progressieve tegenhanger van Vandaag Inside. Het was dan ook best een verrassing dat juist Khalid Kasem vorige week aan tafel verscheen bij de mannen van VI. Hij deed daar leuk mee, maar gisteren probeerde hij de heren in eigen huis opeens weer een hak te zetten.

Khalid toont VI

Khalid liet tijdens een item over de teloorgang van politieke normen en waarden het VI-fragment met Mark Rutte zien. “Dan even naar de manier waarop politici zich op tv laten zien. Daar is volgens mij ook een ontwikkeling in gekomen. Volgens mij ook wel bij de zender van je vader”, aldus de presentator tegen zijn tafelheer Johnny de Mol.

Hij vervolgt: “Laten we kijken naar een fragment van Rutte bij de heren van Vandaag Inside.”

‘Kun je verwachten’

Het is overduidelijk dat Khalid naar negatieve reacties hengelt, maar die komen niet echt binnen. Johnny: “Ja, dat kun je verwachten natuurlijk als je daar bij die heren gaat zitten.”

Khalid probeert: “Maar een minister-president in zo’n programma… Dat gebeurde vroeger niet, denk ik?”

NRC-baas René Moerland: “Ik denk dat het wel een lang verleden hebt. Veel politici weten dat je ook ergens tussen vermaak meer andere mensen benadert.”

‘Met zo’n helm’

Khalid lijkt het zélf vooral een probleem te vinden dat een premier aanschuift bij VI, dat veel meer kijkers heeft dan Khalid & Sophie. Hij blijft proberen: “Maar een minister-president met zo’n helm ernaast? Zo’n beeld? Dat is een foto die je de rest van je leven volgt.”

René geeft een voor Khalid weinig bevredigend antwoord: “Ik denk dat dat ook een reëel dilemma is. Interviews bij NRC gaan over het algemeen niet zo. Dat is absoluut zo. Het is niet zo dat dat overal dan meteen de standaard is geworden, maar politici worstelen met: wanneer doe ik mee aan vermaak en een andere kant van mezelf laten zien?”

“Dat is denk ik wel van alle tijden, eerlijk gezegd.”

Soundmixshow

Telegraaf-baas Kamran Ullah vindt VI ook geen voorbeeld van de teloorgang. “Volgens mij is dit een beetje ontstaan in het eerste decennium van de jaren nul. In 2002 had je de Soundmixshow van Henny Huisman. In de pauze had je opeens een lijsttrekkersdebat. Dan kwamen Melkert en Dijkstal. Volgens mij is het toen een beetje begonnen.”

AD-bazin Rennie Rijpma tot slot: “Als je een groot publiek wil aanspreken, dan moet je niet alleen maar in Buitenhof gaan zitten.”

Helaas voor Khalid: missie niet geslaagd.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid Kasem slaagt er niet in om zijn gasten iets negatiefs te laten zeggen over Vandaag Inside. Backstabber?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen