Pijnlijk: Achtuurjournaal toont Jesse Klaver bij overlijdensbericht

Een pijnlijke technische fout in het Achtuurjournaal van gisterenavond: bij het overlijdensbericht van de beroemde fotograaf Erwin Olaf werd een foto van Jesse Klaver getoond. “Excuses.”

Annechien Steenhuizen en Erwin Olaf © NOS

De beroemde fotograaf Erwin Olaf is op 64-jarige leeftijd overleden, enkele weken na het ondergaan van een longtransplantatie. “Hij was aan het opknappen, maar werd plots onwel en reanimatie mocht niet baten”, luidt de verklaring namens de familie. De koninklijke familie heeft medeleven betuigd met zijn nabestaanden.

Pijnlijke blunder

Annechien Steenhuizen bracht het overlijdensbericht gisterenavond in de opening van het Achtuurjournaal. “En verder in het nieuws vandaag: fotograaf Erwin Olaf is overleden.”

Dan verschijnt er een enorme still van Jesse Klaver in beeld, tot grote schrik van de journaallezeres. “Dit is natuurlijk niet Erwin Olaf, maar dat begrijpt u ook.”

Na haar aankondiging merkt Annechien op: “En excuses, het ging even mis net. Goedenavond.”

Kleurrijk figuur

Het overlijden van Erwin Olaf werd in alle actuele programma’s aangestipt. “We wisten allemaal dat hij ziek was, maar dit kwam voor ons allemaal totaal onverwacht”, aldus Tooske Ragas aan de desk van Shownieuws.

Privé-baas Evert Santegoeds: “Wat een kleurrijke figuur. Hij is 64 geworden, maar hij was al ziek sinds zijn 36ste, dus hij heeft een heel lange lijdensweg gehad, waar hij zo goed mogelijk mee omging. Hij had COPD en dat is een ziekte die een zware aanslag op je longen betekent.”

Onwel

Het was bij weinig mensen bekend dat Erwin Olaf herstellende was. “Wat weinig mensen wisten, is dat hij drie weken geleden een longoperatie gehad heeft en daarvoor nog in het ziekenhuis lag, maar hij was juist aan de beterende hand.”

“Het leek te zijn geslaagd, totdat hij vanmorgen dus onwel werd en reanimeren niet meer mogelijk was.”

Instagram

Erwin was onder meer huisfotograaf van de Oranjes:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen