Jesse Klaver in verlegenheid op tv: ‘Laarzen aan voor BBB-imitatie’

Jesse Klaver, de fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks, blijkt samen met zijn collega’s een soort TV Kantine’tje te spelen. “Inclusief zwarte laarzen om Caroline van der Plas na te doen!”

Jesse Klaver en Rick Nieman © NPO

De voorbereidingen op alle tv-debatten zijn in volle gang bij de politieke kopstukken in Den Haag. Hoe dat gaat achter de schermen? NPO 1-ster Rick Nieman lichtte gisteren een tipje van de sluier op in WNL op Zondag, waarin onder anderen Jesse Klaver te gast was. De presentator zorgt met een pikante onthulling voor ongemak bij de linkse fractievoorzitter.

Zwarte laarzen

Rick onthult dat ze achter de schermen bij GroenLinks-PvdA op welhaast absurdistische manier een politiek rollenspel spelen. “Nou begrepen wij dat die debatten worden geoefend, hè? En wij hoorden dat Attje Kuiken bij jullie Caroline van der Plas speelt en die doet dan speciaal haar zwarte laarzen aan om Caroline te spelen. Klopt, hè, dit detail?”

De blik van Jesse verraadt alles, maar hij blijft aanvankelijk stil. Daarna volgt geen bevestiging, maar ook geen ontkenning. Rick vervolgt: “En u speelde Pieter Omtzigt.”

‘Ehh…’

Jesse reageert ongemakkelijk. “Ehh, j…”

Rick: “Ja.”

Jesse: “Ehh, ehh, kijk, mijn rol nu in de campagne is überhaupt alle inhoud voorbereiden.”

Rick: “U speelde Pieter Omtzigt.”

Jesse: “Als het gaat over debatvoorbereidingen en gewoon überhaupt… Ik ken Pieter heel goed en ik heb me ook heel erg verdiept in zijn programma.”

‘Nou, nee’

Rick daagt Jesse uit om een Omtzigt-imitatie te doen. “Dat vinden we dus leuk. Hoe ziet een Pieter Omtzigt eruit?”

Jesse kletst eromheen: “Nou, nee, wat het vooral is. Ik werk al heel lang met hem samen, dus ik kijk vooral naar: welke inhoud heeft hij? Daar heeft zijn verkiezingsprogramma het niet heel veel makkelijker bij gemaakt, van: wat wil hij nou precies en welke keuzes maakt hij? Nog niet concreet genoeg. (…) Dat doe ik voor allerlei programma’s.”

Alleen inhoud? Dit is volgens Rick gewoon Koefnoen in Den Haag! Hij roept: “Ah, kom op! U speelt toch ook wel een beetje… Het gaat ook over persoonlijkheden, emoties en hoe je op elkaar reageert.”

‘Ah, kom op!’

Een andere studiogast voelt precies aan waar Rick heen wil: “Je wil dat hij het gaat doen?”

Rick: “Ik wil eigenlijk een Omtzigt zien even, zou dat kunnen?”

Jesse: “Ik kan het niet interessanter maken dan dit. Zowel voor Omtzigt als andere partijen is mijn taak vooral: met welke inhoud komen deze partijen? Welke beloftes doen ze? Dat is wat ik doe en dat doe ik voor verschillende programma’s, ook voor die van Pieter Omtzigt.”

Gaap.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Attje Kuiken trekt speciaal zwarte laarzen aan voor haar Caroline van der Plas-imitatie. Denkt u dat PvdA-GroenLinks haar ridiculiseert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen