Frans Bauer bespot door Arjen Lubach: ‘Huh, wat is nou je punt?!’

Frans Bauer is gisterenavond behoorlijk bespot in de populaire latenightshow van Arjen Lubach. “Voor dít soort eenvoudige multimiljonairs gaat de VVD dus de benzine subsidiëren!”

Frans Bauer en Arjen Lubach © VPRO

De kosten van benzine en diesel rijzen de pan uit en een meerderheid in de Tweede Kamer wil de geplande accijnsverhoging op brandstoffen daarom terugdraaien. Economen roepen echter overal dat dit een slecht idee is, omdat met name de rijken hier veel aan hebben aangezien zij het meest rijden. En ook Arjen Lubach deelt die kritiek.

Eenvoudige miljonair

Arjen ergert zich eraan dat Sophie Hermans, fractievoorzitter van de VVD, net doet alsof dit lagere inkomensgroepen en middeninkomens helpt. “Het is duidelijk wat Sophie Hermans aan het doen is, want íedereen haat het om veel te betalen voor benzine. Ook de eenvoudige multimiljonair weet niet wat hij meemaakt.”

Dan komt Frans Bauer groot in beeld terwijl hij moppert over de brandstofprijzen: “Het is niet goed hoor. Dit is allemaal niet fijn. Wat een ellende. 2 euro 15! Dat kostte volgens mij vroeger de koffie. Of een colaatje. Of een biertje. Nu heb je er een liter benzine voor.”

‘Wat is je punt?!’

Wat een dom geklets, vindt Arjen. Hij neemt Frans flink op de hak. “Dus een liter benzine is nu zo duur als een kopje koffie vroeger was? Wat is nou je punt, Frans? Is benzine duur of was koffie vroeger te goedkoop? Je moet een econometrist zijn om de Insta-vlogs te snappen tegenwoordig.”

Arjen vindt het een complete misser dat vooral rijke types als Frans gaan profiteren van deze beslissing. “Voor dít soort mensen gaat de VVD dus de benzine subsidiëren!”

Fragment

Arjen over de accijnsverlaging:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de benzineprijs in Nederland omlaag moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen