Jesse Klaver verbijstert met gedrag bij Jeroen Pauw: ‘Hij is héél nep!’

GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft voor verbijstering gezorgd bij cabaretier Henry van Loon tijdens hun gezamenlijke optreden in de talkshow van Jeroen Pauw. “Ik kan niet tegen de nepheid.”

Jeroen Pauw, Jesse Klaver en Henry van Loon © NPO

Jesse Klaver en Henry van Loon zaten eind 2018 naast elkaar in de talkshow van Jeroen Pauw. De cabaretier zag daar van dichtbij dat politici vaak een rol spelen als de camera’s aanstaan. Hij kan sindsdien niet meer normaal naar een talkshow kijken. “Nee, ik kijk er niet naar, want het is allemaal flauwekul.”

Jesse en Henry

Het is voor Henry ondraaglijk dat politici vaak zo nep zijn, zegt hij in gesprek met het opinieblad Playboy. “Ik was een keer bij Jinek (hij bedoelt Pauw, red.) om te praten over mijn nieuwe show die ging over mijn overleden moeder. Naast mij zat Jesse Klaver met wie ik voordat het programma begon een fijn gesprekje had.”

Waar ging dat gesprekje over? “Zijn moeder was ook overleden, ik vertelde over mijn show, hij vond dat mooi. Het was niet emotioneel of diepgaand, maar gewoon respectvol en prettig, van mens tot mens.”

‘Heel erg nep’

Alles veranderde toen de camera’s aangingen, aldus Henry. “Maar toen begon de talkshow en ging hij ineens helemaal anders praten: ‘Het kan toch niet zo zijn, dat wij, als burgers, in Nederland, op dit moment…’ Rechte rug, armen over elkaar. Ik zat naar een totaal ander mens te kijken.”

Heel erg fake, vindt Henry. “Je zou zeggen dat ik dat als acteur zou moeten snappen, maar ik begrijp werkelijk niet dat politici zich als oprecht en echt presenteren. Ik kan niet tegen die nepheid.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Jesse Klaver een sterk politicus?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen