Jesse Klaver bekritiseerd in talkshow Johnny de Mol: ‘Dump PvdA!’

GroenLinks-leider Jesse Klaver werd gisteren bekritiseerd in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol. Er is onbegrip voor zijn keuze om in het formatieproces halsstarrig vast te houden aan de PvdA.

Jesse Klaver en Bastiaan Ragas © SBS 6

Jesse Klaver wil best meedoen aan een nieuwe regering, maar alleen als de PvdA ook meedoet. Maar dríé linkse partijen – D66, GroenLinks en PvdA – gaat voor CDA en VVD iets te ver. Toch wil de GroenLinks-voorman van geen wijken weten: het is óf met de PvdA óf niets. En die halsstarrige houding leverde hem gisteren kritiek op in de talkshow HLF8.

Spijt

Omroep MAX-baas Jan Slagter tegen de politicus: “Heb je er geen spijt van dat jij dat huwelijk bent aangegaan met de PvdA?”

De 35-jarige Jesse daarop: “Nee, weet je… We moeten gewoon eens met elkaar gaan praten.”

Medetafelgast Thomas Acda: “Je bent nu een grote partij geworden voor de VVD en CDA. Dat vinden ze niet prettig, maar jou in je eentje vinden ze wel leuk. Laat die PvdA lekker zakken man.”

Dienstbaar

Jesse: “Ik vind ook van alles niet prettig, maar wij dienen niet onszelf en niet eens onze partij, maar we zouden ons land moeten dienen. Dan maakt het niet zo veel uit of mensen het nou een heel grote linkse wolk vinden en of ze mij of iemand anders wel aardig vinden. Nee! We hebben gewoon zaken te doen.”

Hypocriet, vindt medetafelgast Bastiaan Ragas: “Ik snap het wel, maar dan zou het ook voor jou gelden. Van: goh, als het land ermee gediend is om niet samen met de PvdA te gaan, dan doe ik het ook.”

Jesse: “Nee, dat denk ik niet. Mij gaat het erom wie er bereid is om over de inhoud te gaan praten.”

Afspraak is afspraak

Voor zijn verbintenis met de PvdA geldt nou eenmaal dat een afspraak een afspraak is, aldus Jesse.

Vreemd, vindt Bastiaan. “Je hebt het nu over ‘afspraak is afspraak’, maar de kiezer heeft voor GroenLinks gekozen óf voor PvdA. Dat jij een afspraak hebt met de PvdA is dan niet helemaal straight.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jesse Klaver de PvdA moet loslaten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen