Ilse DeLange huilt aan tafel bij Khalid & Sophie: ‘Nou, verdorie zeg!’

Ilse DeLange, bekend van liedjes met een countrydeuntje, raakte gisteren geëmotioneerd aan tafel bij Khalid & Sophie. De reden? Een tv-fragment van de start van haar carrière.

Ilse DeLange © BNNVARA

De 46-jarige Ilse DeLange heeft haar muzikale carrière eigenhandig opgebouwd. De zangeres, die geen kinderen heeft en geen kinderen wil, heeft behoorlijk wat te danken aan Paul de Leeuw. Bij hem had ze een belangrijk tv-optreden toen ze nog parttime in de Schoenenreus werkte. En daar werd ze gisterenavond aan herinnerd in Khalid & Sophie.

Schoenenreus

Sophie Hilbrand heeft Ilse aan tafel zitten vanwege haar 25-jarig jubileum als artiest. “25 jaar. Ik wil eigenlijk meteen met je terug naar het begin. Het is een beetje een glansrol voor Paul de Leeuw. Jij zat bij hem op de grote gele bank naast een piepjonge Winston Gerschtanowitz en het grote publiek maakte kennis met Ilse DeLange.”

De piepjonge Ilse zegt in het stokoude fragment: “Ik werk nog een beetje bij, maar de hoofdzaak is zingen, dus… Ik verkoop schoenen. Haha. Bij de Schoenenreus.”

Ontroerd

Sophie ziet vervolgens traanvocht bij Ilse. “Ilse, jij was echt een ontdekking. Ben je er ontroerd van, als je het zo terugziet?”

Ilse: “Ja, dat vind ik wel mooi.”

Sophie: “Wat dan?”

Ilse: “Ja, goed… Hè, nu al! Dit was helemaal niet de bedoeling. En door! Ik vind het echt heel mooi.”

‘Zeer waardevol’

Sophie hakkelt een beetje als ze met de emoties van Ilse geconfronteerd wordt. “Ja, omdat het? Weet je waarom?”

Ilse: “Het is gewoon de… Je hebt geen idee daar nog, wat er gaat gebeuren. Het is zo mooi dat je zo’n kans krijgt en dit heeft zóveel in werking gezet. Dat is zeer waardevol. Oké… Verdorie!”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ilse DeLange kreeg ruzie met Waylon én Duncan Laurence. Moeilijke vrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen