Ilse DeLange hoort zelfs tijdens megarel niets van Duncan Laurence

Ilse DeLange hoort zelfs tijdens de huidige mediarel over de Songfestival-inzending Mia & Dion he-le-maal niets van Duncan Laurence. “Ik heb hem inderdaad al héél erg lang niet gesproken.”

Duncan Laurence en Ilse DeLange © RTL

Duncan Laurence heeft zijn hele carrière te danken aan Ilse DeLange, die hem naar voren schoof voor het Eurovisie Songfestival, dat hij uiteindelijk won. Nu heeft de zanger zélf twee talenten door de selectiecommissie van het liedjesfestijn heen gedirigeerd: Mia & Dion. Zij zijn momenteel in opspraak omdat ze extreem vals zingen.

‘Geen ruzie hoor’

Veel mensen vragen zich af waarom Duncan niet de noodhulp van Ilse inroept, maar deze week bleek dat de twee helemaal geen contact meer met elkaar hebben. Normaal gesproken spelen BN’ers mooi weer, maar Ilse’s management liet onomwonden weten: “Er is weinig contact met Duncan.”

Ilse bevestigt dat nu zelf voor de camera van RTL Boulevard. “Ik heb hem inderdaad al héél erg lang niet gesproken, maar dat betekent niet altijd dat er ruzie is hoor mensen.”

‘Niet onnatuurlijk’

Dat ze elkaar ‘al héél erg lang’ niet gesproken hebben bewijst dat Duncan zelfs tijdens deze roerige periode dus geen zin heeft om Ilse te bellen. Er is dan misschien geen sprake van ruzie, maar ook zeker niet van warme banden. En dat is vanuit Duncan toch wel redelijk ondankbaar richting de vrouw aan wie hij álles te danken heeft.

De zangeres houdt het netjes: “Ik heb geen ruzie. Het is natuurlijk bekend: we hebben niet echt contact met elkaar. Dat is ook gewoon iets wat helemaal niet onnatuurlijk is.”

‘Duncan te groot’

Hoe komt het volgens Ilse dat ze elkaar uit het oog zijn verloren? “Op een gegeven moment is natuurlijk Arcade ook zo groot geworden. Daar moesten ook andere mensen bij komen en andere partijen, die hem daarin echt verder konden helpen dan dat ik dat kon. En dat is goed.”

Ze besluit: “Hij gaat zijn weg en ik wens hem het beste daarin, maar dat betekent inderdaad niet dat wij nog steeds aan de telefoon zitten.”

Wat vindt Angela?

Angela de Jong heeft het idee dat Duncan behoorlijk naast zijn schoenen is gaan lopen. Zij zegt in de AD Mediapodcast: “Dan krijg je zo’n filmpje van die Duncan. Ik vond hem eerst een schatje, maar hoe hij nu dat filmpje inspreekt… Nou, kijk naar z’n ogen. Die staan heel wazig en hij heeft continu een heel raar lachje om z’n mond zitten.”

“Hij spreekt het ook in alsof hij het net eerst uit z’n hoofd heeft geleerd, van wat hij ook alweer moest zeggen. En: ‘Het gaat súpergoed, we hebben de béste mensen voor ze, het komt hélemaal goed!’ Check de hele bingokaart maar af. Ik vraag me wel een beetje af wat er met die gast is gebeurd de afgelopen jaren sinds zijn overwinning.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen