Ilse DeLange en Waylon zorgen voor PVV-liefde: ‘Ik ben gek ook!’

Ilse DeLange en Waylon hebben met hun optreden op het Songfestival gezorgd voor opbloeiende liefde tussen de PVV-Kamerleden Fleur Agema en Léon de Jong. “We keken samen.”

Léon de Jong, Fleur Agema, Ilse DeLange en Waylon © Instagram, NPO

Ze vormen nu al flink wat jaren een setje met elkaar: Fleur Agema en Léon de Jong, die allebei in de Tweede Kamer zitten voor de PVV. De twee hebben elkaar ook ontmoet bij de partij, die momenteel in de peiling van Maurice de Hond op een gedeelde eerste plaats staat met de VVD. “Hij was een collega en ik had wel een oogje op hem.”

PVV-romance

Fleur vertelt in Vrouw dat ze aanvankelijk wat terughoudend was vanwege hun leeftijdsverschil van zes jaar. “Een paar jaar later stond hij een keer aan mijn bureau en dacht ik: goh, dat is een leuke man geworden. Ik verdrong de gedachte want we zitten bij dezelfde partij, en ik vond: dat hoort niet. Hij dacht precies hetzelfde.”

Ilse DeLange en Waylon zorgden vervolgens voor hun PVV-romance. “Tot die ene avond van het Songfestival met Waylon en Ilse DeLange. Ik zat te werken bij de Tweede Kamer en Geert (Wilders, red.) appte: ‘Wat zit je daar nu nog? Het is zaterdagavond, ga iets leuks doen met je leven. Waarom ga je niet bij Léon het Eurovisie Songfestival kijken?’”

‘Wat doe ik hier?’

Het is dus teamwork geweest, met Geert Wilders als Cupido en Ilse en Waylon als zijn handlangers. Fleur vond het namelijk direct een goed idee: “Léon woonde in de buurt van de Tweede Kamer en ik dacht: ik ben ook gek ook dat ik hier nu nog zit! Dus ben ik naar Léon toegegaan…”

Ze gingen toen dus gezellig naar Ilse en Waylon kijken. En van het een kwam het ander. “Sinds die avond zijn we nooit meer los van elkaar geweest.”

Goede tomaten

Het heeft niet alleen Fleurs romantische leven, maar ook haar bourgondische leven een flinke oppepper gegeven. “Hij houdt heel erg van koken en heeft me geleerd dat de juiste producten heel belangrijk zijn in een maaltijd. Zo kocht ik voorheen ‘gewoon’ tomaten voor een recept, maar hij kan echt de markt afstruinen voor de beste tomaten.”

Merkt ze daar wat van? Ja. Haar spaghetti bolognese zal nooit meer hetzelfde zijn. “Dat maakt echt een verschil!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen