Ilse DeLange heeft nauwelijks nog contact met Duncan Laurence

Ilse DeLange heeft nauwelijks meer contact met haar vroegere protégé Duncan Laurence. Wie dat zegt? Het management van de zangeres zelf! Het lijkt er dus op dat er meer aan de hand is.

Duncan Laurence en Ilse DeLange © RTL

Duncan Laurence heeft zijn hele carrière te danken aan Ilse DeLange. Zij schoof hem naar voren om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival en was er cóntinu bij, maar kennelijk is het ergens misgegaan. De twee blijken namelijk nauwelijks nog contact te hebben met elkaar. Zelfs niet over de naderende editie van het liedjesfestijn.

‘Echt bekoeld’

Dit keer heeft niet Ilse, maar Duncan een act naar voren geschoven voor het Songfestival: Mia & Dion. Zij doen het vooralsnog belabberd. “Kan hij Ilse niet even bellen? Van: ‘Kom mij even helpen’”, vraagt Luuk Ikink zich af aan de desk van RTL Boulevard.

Verslaggever Aran Bade daarop: “Dat vraag ik mij ook af. Ik heb vandaag even met het management van Ilse gesproken, van: is er nog contact überhaupt? Nou, dat is echt bekoeld.”

Geen contact

Het management van Ilse laat onomwonden weten: “Er is geen contact geweest tussen Duncan en Ilse over het Songfestival. Er is verder weinig contact met Duncan.”

Het is opvallend dat Ilse zo duidelijk is over het contact met haar vroegere protégé, omdat sterren de pers in dit soort situaties niet wijzer willen maken dan ze al zijn.

Druk met album

Duncan gaf begin maart, bij de perspresentatie van Mia & Dion, ook al aan geen contact te hebben gehad met Ilse: “Nee, nog niet, maar ik moet zeggen dat ik heel druk ben geweest met het afmaken van mijn nieuwe album, wat nog allemaal samenkomt.”

En of ze überhaupt nog contact hebben? “Ja, af en toe, ja”, zei hij toen.

Heel gek

Eén ding is zeker: Duncan is voor Mia & Dion lang niet zo’n goede mentor als Ilse voor hem was, stelt Eddy Zoëy. “Het is heel eigenlijk gek, hè? Een jongen als Duncan die zóveel heeft gehad aan de begeleiding van Ilse DeLange in 2019. Mede daardoor is hij zo ver gekomen.”

“En dat hij nu zelf gewoon niet bij die belangrijke optredens van Mia en Dion in Madrid en Amsterdam was. Bij alles wat hij zegt denk je ook niet dat hij er met z’n hoofd heel erg bij is. Hij moet er toch gewoon bij zijn?”

‘Alles dankzij Ilse’

Ja, beaamt Aran. “Duncan heeft zijn carrière aan Ilse DeLange te danken. Er ging toen ook van alles mis in Tel Aviv, maar hij hoefde niks te doen. Hij kon rustig naar zijn hotelkamer en zij hield hem uit de wind. Dat moet hij nu doen. Dat is zijn taak en zijn rol.”

Hij besluit: “Ik vind het schandalig dat hij er niet was in Amsterdam. Daar had hij gewoon bij moeten zijn, want hij was gewaarschuwd over Madrid. Tot een paar uur geleden was hij nog in Los Angeles gewoon TikTok-filmpjes aan het opnemen. Ik vraag me af: wat zijn je intenties dan voor Mia en Dion?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen