Ilse DeLange als Songfestival-bobo? ‘Nee, zij is écht een secreet!’

Ilse DeLange moet Cornald Maas opvolgen als dé belangrijke Songfestival-bobo bij AvroTros, stelt volkszanger Dries Roelvink. “Zij heeft gevoel voor de juiste mensen op de juiste plek.”

Ilse DeLange © RTL

Het is zo goed als zeker dat de Songfestival-selectiecommissie van AvroTros overhoop moet na het debacle met Mia & Dion. Vooral de weerstand tegen Cornald Maas is enorm gegroeid. Moet deze man, die enórm geniet van afschuwelijke woningbranden, er niet gewoon uit? Ja, denkt Dries Roelvink. Hij kwam gisteren in Op1 met een alternatief.

Ilse als ESF-bobo?

Dries vindt dat het allemaal anders moet. “Het is dit jaar heel raar gegaan natuurlijk. Die commissie is een klein clubje en die hebben nou een paar keer gefaald. Die mogen van mij nu wel opstappen. Dan moet er óf een nieuwe commissie komen, misschien onder leiding van Ilse DeLange.”

Waarom Ilse? “Die heeft bewezen dat ze gevoel heeft voor precies de juiste mensen op de goede plek zetten. (…) Óf er moet een nieuwe commissie komen onder leiding van Ilse DeLange óf er moet een Nationaal Songfestival komen met voorrondes en een finale. Dat kan een leuk tv-programma worden.”

‘Geen Duncan!’

In elk geval géén Duncan Laurence meer, aldus Dries. “Dit jaar heeft die commissie gezegd: ‘Oké, we laten alles aan Duncan Laurence over. Jij mag het liedje maken, jij bepaalt welke artiesten het worden.’”

Hij vervolgt: “Dan komt hij met onervaren mensen. Hij laat ze het nummer opnemen in de verkeerde toonsoort, dan gooit hij ze voor de leeuwen in Madrid en in Amsterdam, dan gaan ze het aanpassen en haalt hij álle energie uit het nummer.”

‘Weet je Jeangu nog?’

Voorstanders van de huidige Songfestival-equipe van AvroTros roepen dat ze toch ook wel een paar keer raak hebben geschoten, maar volgens Dries zijn er nu wel genoeg missers geweest. “Jeangu Macrooy, spreek ik dat goed uit? Hoe vond je die?!”

Zelf heeft Dries ook een poging gewaagd om mee te doen aan het Songfestival van dit jaar, maar zijn inzending haalde het niet. Een fragment van dat liedje werd gisteren uitgezonden in Op1. Medegast Angela de Jong: “Ik ben geen muziekkenner, laat ik daar vooropstellen, maar ik denk niet dat dit heel hoge ogen zou gooien op het Songfestival.”

‘Wat een secreet!’

Al met al: Ilse dus in de Songfestival-commissie? Nou, Yvonne Coldeweijer stemt waarschijnlijk tegen. Zij stipt in haar nieuwste Juice Show niet alleen Ilse’s Songfestival-ruzie met Waylon aan, maar ook de recente mediarel met Arcade-tekstschrijver Wouter Hardy. Hij heeft in het AD onthuld hoe Ilse in het écht is.

Wouter verklapt hoe Ilse hem onder druk zette om omlaag te gaan met zijn royaltypercentage: “Verbaal, maar ze greep ook mijn arm en kneep daar heel hard in. Ze vond het voorstel belachelijk en zei dat ik een mes in haar rug stak. Ze eiste dat ik omlaag ging. Ik was nog een groentje, keek heel erg op tegen de grote llse DeLange en wist niet wat me overkwam.”

Yvonne, die recent al pittige juice over Ilse verspreidde, concludeert: “K*twijf. Sorry, mag ik het zeggen? Nou, sorry hoor. Wat is dit voor een secreet? Steeds meer komen we erachter hoe zij eigenlijk is.”

Anouk dan?

Heeft Jordi Versteegden, mediaverslaggever van De Telegraaf, nog een suggestie? “Ik zat in één keer te denken: kunnen we niet Anouk in de selectiecommissie zetten? Zij is natuurlijk ook heel ver gekomen en heeft wél verstand van muziek”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Co-host Evert Santegoeds is sceptisch. “Ja, maar er zijn wel meer mensen met verstand van muziek en met Anouk haal je ook wel weer van alles in huis. Het kan. Het zal in elk geval een andere selectiecommissie moeten worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Ilse DeLange de nieuwe Cornald Maas worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen