Georgina Verbaan ligt er alweer uit bij SBS 6: ‘Dit was belabberd!’

De carrière van Georgina Verbaan als zenderster van SBS 6 is van zéér korte duur. Na drie weken wordt haar kookprogramma Date Smakelijk verbannen naar de middagtelevisie.

Georgina Verbaan en Patrick Martens © William Rutten

We mogen het eigenlijk niet weten van de zenderbazen – die proberen tegenwoordig met man en macht om de kijkcijfers geheim te houden – maar wat ís het een flop in de vooravond van SBS 6: Date Smakelijk. Deze variatie op First Dates scoort zó slecht dat de derde verbannen titel van dit kersverse tv-seizoen een feit is.

Balen voor Georgina

Waar RTL 4’s Samen Uit Samen Thuis en de geflopte SBS 6-wandelshow met Jamie Trenité naar de nachttelevisie zijn verbannen, degradeert Date Smakelijk – nu nog van 19.30 tot 20.30 uur – naar de middagtelevisie. Na drie weken aanrommelen, worden de resterende afleveringen vanaf maandag om 16.45 uur uitgezonden.

Het is een fikse tegenvaller voor het presentatieduo Georgina Verbaan en Patrick Martens. Vooral voor Georgina is het balen, want zij kan solo eigenlijk niets meer. Zonder de zijwieltjes van Patrick is de actrice nergens. Meedoen aan Waar is De Mol? Dan moet Patrick mee. Deelname aan Het Perfecte Plaatje? Alleen als Patrick meedoet.

Niets zonder Patrick

Tegenwoordig doet Georgina níets meer zonder Patrick. Zelfs interviews gaf ze op een gegeven moment liever alleen nog bij Patrick in Koffietijd. Het zal wel een neurose zijn en deze presentatieklus was dan ook op haar lijf geschreven: ook dát mocht met Patrick. Maar de kans dat er nu nog zo’n duoklus voorbijkomt is na deze lage kijkcijfers wel héél klein.

Joost Maiburg, de rijzende kijkcijferster van RTL Boulevard, schrijft op zijn kanaal Kijk op Kijkcijfers: “De eerste aflevering scoorde het beste met 266 duizend kijkers. De laagste aflevering had 123 duizend kijkers.”

‘Zeer belabberd’

Gemiddeld trokken de acht afleveringen van Date Smakelijk waar de totaalcijfers al van bekend zijn (de scores die al opgefluft zijn met uitgestelde kijkers) slechts 187 duizend kijkers, weet Joost. “Het was dus wachten tot dit ging gebeuren, want de scores waren zeer belabberd.”

De zijwieltjes van Georgina worden vanaf maandag ingeruild voor de wandelstok. “Om half acht zijn dan herhalingen van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak te zien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nog wat anders proberen met Georgina Verbaan of terug naar haar katten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen