Winston Gerschtanowitz flirt met terugkeer aan Boulevard-desk

Winston Gerschtanowitz zit opeens ontzettend te flirten met een terugkeer bij RTL Boulevard. Zijn carrière is na zijn vertrek aldaar in het slop geraakt, dus hij kan wel een veilige haven gebruiken.

Winston Gerschtanowitz © SBS 6

Na het vertrek van Beau van Erven Dorens en Daphne Bunskoek was Winston Gerschtanowitz jarenlang dé vaste host van RTL Boulevard. Hij vertrok in 2017 naar Talpa, maar dat is de Bermudadriehoek van Hilversum. Als je daarheen gaat verdwijn je op mysterieuze wijze uit het zicht van de kijker om er jaren later weer flink gehavend uit te komen.

Winston ‘weg’ bij SBS

Eigenlijk geldt hetzelfde voor Winston, wiens carrière nou niet bepaald is geholpen door die overstap. En laten we ook niet vergeten dat dat rare gesjoemel met die bomenhandel nou ook niet echt bevordelijk was voor zijn imago.

Hoe dan ook: na een korte periode van geruchten, maakten Winston en Talpa gisteren bekend dat hun exclusieve contract inderdaad is beëindigd. “Winston is niet meer exclusief verbonden aan SBS 6, maar we werken nog steeds met plezier samen. Alleen dus niet langer op basis van exclusiviteit, maar op projectbasis”, aldus het mediabedrijf.

Nog wel knikkeren

Winston blijft nog wel regelmatig te zien op SBS 6. “Winston is de komende periode gewoon weer bij ons te zien in de bekende programma’s zoals Miljoenenjacht, 50/50 en Marble Mania.”

Zelf zegt de presentator tegen RTL Boulevard: “Het is eigenlijk geen groot nieuws. Het is gewoon een andere vorm. Er verandert voor mij niet zo veel, alleen deze vorm geeft mij meer vrijheid. Stel ik wil bijvoorbeeld bij RTL Boulevard presenteren, dan kan dat nu makkelijker.”

‘Is dit een hint?’

Is dit gewoon een open sollicitatie van Postcode-Winston? “O, is dit een hint? Is dit een hint? Leuk! Gezellig!”, roept Bridget Maasland in de RTL Boulevard van gisteren.

Lex Uiting: “Misschien dus binnenkort wel hier.”

Tina duidt het

Tina Nijkamp duidt dit hele gebeuren in een artikel van De Telegraaf. “Het is een trend dat steeds meer presentatoren gaan freelancen. Kijk bijvoorbeeld naar de publieke omroep: Paul de Leeuw en Harm Edens zijn niet in vaste dienst”, zegt ze.

De reden? Geld. “Het kan voor een zender goedkoper zijn om met freelancers te werken. Winston is geen kijkcijfermagneet voor de zender dus het is niet nodig om hem exclusief vast te willen leggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Winston Gerschtanowitz terug aan de desk van RTL Boulevard of toch liever Eddy Zoëy?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen