Postcode Loterij niet gediend van grapjes Winston Gerschtanowitz

Winston Gerschtanowitz mag van de Postcode Loterij geen grapjes uithalen met een gouden envelop, zegt de presentator. “Dat heeft de loterij heel duidelijk in mijn contract gezet.”

Winston Gerschtanowitz © SBS 6

Het is zo’n beetje de enige plek waar we Winston Gerschtanowitz nog op televisie zien: het staartje van Miljoenenjacht waarin er een thuiswinnaar wordt verrast. We zien de presentator dan ergens in het land met een gouden envelop staan om mensen thuis te overvallen. Afgelopen weekend lukt dat niet, omdat de mensen waar hij aanbelde niet thuis waren.

Lukraak aanbellen

Als Frank Dane hem daarover interviewt op Radio 538, roept de radio-dj: “Als ik jou dus was geweest dan was ik echt één keer in het jaar gewoon voor de lol een avondje de straat op te gaan om gewoon lukraak overal aan te bellen en kijken wat er gebeurt.”

Nou, daar is de Postcode Loterij dus hélemaal niet van gediend, legt Winston uit. “Nou, dat staat wel in ons contract heel duidelijk dat we dat grapje niet mogen uithalen, want geloof mij: wat dacht je van carnaval!”

Gouden envelop

Carnaval is natuurlijk het perfecte moment om je lolbroek aan te trekken, aldus Winston. “Er zijn natuurlijk een heel hoop leuke momenten te bedenken voor mij om met zo’n gouden envelop ergens binnen te wandelen, maar nee: dat wordt niet gewaardeerd, dus dat doen we echt nooit.”

Hoe dan ook: Winston stond afgelopen weekend dus voor een dichte deur. Waar? In het steenrijke Laren. De winnaars van de 500 duizend euro die hij langs kwam brengen, waren even lekker in hun weekendhuisje in Zeeland.

Om de hoek

Zelf woont Winston in het naastgelegen Blaricum. “Voor mij is het om de hoek! Mijn zoon zat vandaag gewoon weer op school en een van de jongens was naar hem toegekomen: ‘Je papa was bij ons!’”

“Want datzelfde bedrag hebben we natuurlijk ook uitgereikt aan iedereen die meespeelt met dezelfde postcode en daar zaten ook jongetjes van de school van mijn zoon bij.”

Geweldig. Nog een weekendhuisje erbij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke prijsuitreiker van de Postcode Loterij ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen