Winston Gerschtanowitz afgefakkeld bij NPO: ‘Die valse glimlach!’

Er was een tijd dat Winston Gerschtanowitz voortdurend het nieuws haalde met zijn bomenzwendel, maar nu zorgt hij elke week voor headlines omdat de loterwijwinnaars hem beu zijn.

Winston Gerschtanowitz © NPO

Winston Gerschtanowitz mag in het staartje van Postcode Loterij: Miljoenenjacht altijd een prijs uitreiken aan de thuiswinnaar en daar gaat hij dan met draaiende camera op af. Het is dan de bedoeling dat je die man binnenlaat voor het oog van ruim één miljoen kijkers, zodat iedereen weet hoe schatrijk je op een willekeurige avond bent geworden.

Winston blijft buiten

Als je weet dat je die prijs ook gewoon krijgt als je Winston op de stoep laat staan, waarom zou je hem dan eigenlijk binnenlaten? Twee weken geleden stond de presentator voor een dichte deur en afgelopen weekend trof hij twee bejaarden aan die wel opendeden maar niet in beeld wilden. Ze lieten hem zijn praatje houden voor de drempel.

Een saillant detail: deze bejaarden wonen in een appartement, en Winston was dus al geniepig het gebouw binnengekomen om bij het appartement zelf aan te bellen. En dat is iets waar elke oma en opa voor gewaarschuwd worden: doe ’s avonds nooit zomaar de deur open, zeker niet als ze het gebouw al zijn binnengedrongen.

Valse glimlach

Marcel van Roosmalen vindt gewoon dat Winston zich misdraagt, zegt hij in de NPO-talkshow Van Roosmalen & Groenteman. “Het is iemand die langs de deuren gaat: Winston Gerschtanowitz. Het was overal dat hij een heel mooie straatprijs had in een van mijn lievelingsprogramma’s: 149 duizend euro.”

“Daarmee ging hij door Rotterdam in een flat-appartement voor senioren. De senioren weigerden hem de toegang tot hun woning en ik begrijp dat ontzettend goed. Ik speel niet mee met die loterij, alleen al vanwege het risico dat Winston Gerschtanowitz aan je deur komt met die valse glimlach en maar door blijven filmen.”

‘Hij geniet ervan!’

Winston moet ermee ophouden, vindt Marcel. “Ik hou daar helemaal niet van, dus respect voor deze bejaarden. Ik wil de beelden, hoe schokkend ook, toch laten zien, ook omdat je ziet hoe hij geniet van de weigering en gewoon door blijft filmen. Dit is eigenlijk een monument van televisie die we niet meer willen hebben in dit land.”

Tafelgast Robert ten Brink is lovender over Winston. “Hulde hoe hij zich hierheen doorheen slaat. Hij moet op dat moment schakelen. Ik vind het knap.”

Topprestatie

Marcel begrijpt niet waar deze lofzang opeens vandaan komt. “Nou, kom op, Robert. Ik zou meteen als ze niet open willen doen weggaan. Ik vind het ergens ook bijna huisvredebreuk. De mensen willen niet en moeten toch in beeld.”

Hij besluit: “Ik vind het geen topprestatie ofzo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het prettig vinden als Winston voor uw deur staat terwijl heel Nederland meekijkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen