Door de RTL-achterdeur: één portie minder Samantha Steenwijk

RTL 4 lijkt de Buddy Vedder-show Tulpen uit Antwerpen definitief te hebben begraven in een groen plantsoentje bij het Mediapark. Bijvangst: één portie minder Samantha Steenwijk op tv.

Samantha Steenwijk © RTL

Er was een halfjaar geleden flink wat om te doen: de nieuwe Buddy Vedder-show Tulpen uit Antwerpen. Het was een samenwerking tussen RTL 4 en de Belgen, maar waar onze zuiderburen het gewoon op de buis hebben geknald, vonden Peter van der Vorst en zijn kornuiten het kennelijk zó slecht dat het hier direct naar de uitgang is begeleid.

Minder Samantha

Peter kreeg zelfs vanuit eigen huis het advies om dit niet uit te zenden en daarmee de nog kwetsbare tv-carrière van Buddy te beschermen. “Waarom zou je een soort naderende flop van hem per se willen uitzenden? Je kan ook denken: weet je wat, we doen het gewoon lekker niet. Dan heeft niemand het gezien hier in Nederland”, zei Luuk Ikink erover.

Het leek er nog even op dat RTL 4 dit zou gaan wegstoppen in de zomerprogrammering, maar ook daarin hebben we Buddy en zijn muzikale programma niet voorbij zien komen. En dat betekent automatisch ook één minder portie Samantha Steenwijk op onze beeldbuis, want zij zat ook in de show.

‘Nooit op tv!’

Mediapark-fluisteraar Tina Nijkamp denkt dat het nu wel zeker is dat Tulpen uit Antwerpen bij ons nooit meer op de buis zal komen. “Het heeft zelfs een eigen Wikipedia-pagina, maar toch lijkt het programma Tulpen uit Antwerpen definitief nooit op de Nederlandse tv te komen. RTL 4 lijkt er definitief van af te zien”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Ze vervolgt: “Het had afgelopen februari te slechte recensies en kijkcijfers in België. Gevolgen? Tonnen verlies voor RTL 4 en flinke teleurstelling voor de Nederlandse artiesten als René Froger, Douwe Bob, Romy Monteiro, Samantha Steenwijk die hoopten op nieuwe hits. Wie is er wel blij? Buddy Vedder. Hem blijft een flop in Nederland bespaard.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen