Johan Derksen slaat terug naar Tijs: ‘Niemand neemt Op1 serieus!’

Het is ook Johan Derksen niet ontgaan dat er her en der wat jaloezie is over het enorme succes van Vandaag Inside. Wat vindt hij van de gemene opmerkingen van Tijs van den Brink?

Tijs van den Brink en Johan Derksen © Moon Jansen, SBS 6

Niet Eva Jinek, niet Sven Kockelmann, niet Sophie Hilbrand en zeker niet Tijs van den Brink: geen van allen weten zóveel publiciteit en rumoer te generen met hun praatprogramma’s als de grote concurrent Vandaag Inside. De mening van Johan Derksen echoot overal na en dat zorgt voor enige ergernis bij Op1-apostel Tijs.

Tijs pissig

Tijs ergert zich er een beetje aan dat er zoveel artikelen in de media zijn over wat Johan nu weer heeft geroepen in VI. Dat is volgens hem namelijk mateloos oninteressant. “Het wordt zo belangrijk gemaakt. Wat maakt het nou uit wat Johan Derksen van Dilan Yesilgöz vindt?”, brieste hij op de radio.

Entertainmentkenner Bart Ettekoven vindt het een beetje vals. Hij zegt in Shownieuws: “Hij is een beetje onaardig over de mannen van VI en dan met name Johan Derksen, die natuurlijk best af en toe pittig uit de hoek kan komen, zeker als het over politici gaat. En Tijs zegt: ‘Het boeit me niet wat de mannen allemaal vinden.’”

Johan reageert

Wat vindt Johan er zelf van? “Ja, kijk, de man heeft het grootste gelijk van de wereld”, begint hij in de showrubriek. “Kijk, ik was een doorsnee voetballer, maar ik heb wel een mening. Dat is slechts mijn mening en als de mensen dat vermakelijk vinden, dan hebben we kijkers, dus daarom zit ik hier, maar het is geen evangelie wat ik zeg.”

Hij besluit met een sneer: “Maar ik begrijp Tijs wel. Die heeft een serieus opinieprogramma en dat neemt niemand meer serieus. En wij doen het uit de losse pols hier en dan zijn er mensen die dat serieus nemen.”

‘Begrijp het niet’

Politiek deskundige Frits Huffnagel begrijpt Tijs niet. “Ik begrijp niet zo goed waar Tijs zich druk over maakt. Ik denk dat we bij zowel VI als Op1 al die lijsttrekkers langs zullen zien komen en bij VI zal dat op een andere manier zijn. Ik denk dat ze invloed kunnen hebben, omdat áls lijsttrekkers daar zitten, ze op een andere manier worden benaderd.”

Ook Natacha Harlequin denkt in tegenstelling tot Tijs dat de mannen wél invloed hebben. “Ik denk van wel. Ik denk zeker dat het invloed heeft, omdat zij zonder restricties gewoon zeggen wat sommige mensen op de bank ook voelen.”

Geen format

De mannen van VI spreken veel meer de taal van de kijker, besluit Natacha. “Zij hebben geen format waarbij dat niet mag of waarbij er afspraken zijn met bepaalde partijen door de jaren heen, dus de mensen zitten te kijken en denken: al die drie heren zeggen precies wat wij vinden.”

Dat leidt weer tot nóg meer aandacht. “Vervolgens komt het weer in allerlei rubrieken terug en dan gaat het alleen maar daarover. Ik denk dus absoluut van wel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Op1 keert bijna weer terug. Welke avond heeft het beste presentatieduo?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen