Kijkersbedrog bij Miljoenenjacht? ‘Thuiswinnaars allang ingelicht!’

Het was groot nieuws toen Winston Gerschtanowitz voor een dichte deur stond in Miljoenenjacht, maar hoe kan het eigenlijk dat er altijd iemand thuis is als hij aanbelt? “Zijn allang ingelicht!”

Winston Gerschtanowitz © SBS 6

Het is heel erg vreemd: altijd als Winston Gerschtanowitz in het staartje van Miljoenenjacht langsgaat bij de thuiswinnaar, dan is er iemand thuis. Nou ja, vorige week niet dus en dat dat landelijk nieuws werd zegt genoeg. Het is dus héél bijzonder als er een keer níet iemand open doet. Maar hoe kan het toch dat al die thuiswinnaars altijd maar thuis zijn?

Loterijbelletje

Er lijkt sprake te zijn van een beetje kijkersbedrog. De thuiswinnaars worden namelijk van tevoren op de hoogte gesteld dat er iemand bij hen langskomt. Elwin en Inge, die vorige week 500 duizend euro wonnen maar niet thuis waren, werden in de ochtend al gecontact door iemand van de Postcode Loterij, vertellen ze tegen NH Nieuws.

De Postcode-medewerker vertelde dat ze een ‘groot pakket’ en bloemen kwamen brengen. Normaal gesproken blijven de mensen thuis als ze zo’n belletje krijgen – en daarom heeft Winston áltijd prijs – maar Elwin en Inge schrokken dermate van het belletje dat ze naar hun tweede huis vluchtten.

Wantrouwen

De Larense Elwin en Inge wantrouwden het. “We vertrouwden het niet, omdat ze niet wilde zeggen waarvoor ze kwamen. Tijdens de behandeling van Elwin werden er regelmatig pakketjes en bloemen bezorgd. Dat ging op een ‘normale’ manier, en niet zoals dit. Voor hetzelfde geld zat er een criminele organisatie achter.”

“De familie lichtte zelfs de politie in toen hun kinderen ook werden benaderd door de loterij en mensen van de organisatie bij de overburen aanbelden. De politie kon niets vinden rondom het huis, maar vond het wel een raar verhaal”, schrijft NH Nieuws.

Adrenaline

Pas toen Winston en zijn kameraden ’s avonds de buurt onveilig maakten, realiseerden ze dat ze écht wat zouden winnen. “De televisie ging bij ons aan, we zagen het bedrag alleen maar oplopen en Gerschtanowitz uiteindelijk bij onze deur terechtkomen. Op dat moment wisten we het.”

“We hadden dit echt niet verwacht. We zijn superblij, maar zitten nog steeds vol adrenaline. Het was echt een heel rare achtbaan in twaalf uur tijd”, aldus de Gooise bewoners, die geen idee hebben wat ze met het geld moeten doen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het thuiswinnaar-item in Miljoenenjacht is niet zo spontaan als het lijkt. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen