Winston Gerschtanowitz spoorloos bij SBS 6: ‘Zie hem héél weinig’

Winston Gerschtanowitz lijkt spoorloos verdwenen bij SBS 6. We zien hem op Instagram door de Bourgogne varen, maar op het Mediapark? “Daar zie ik hem nog maar héél weinig.”

Winston Gerschtanowitz © William Rutten

SBS 6 heeft vorige week een nieuw seizoen van de knikkershow Marble Mania aangekondigd. Dat programma werd in het verleden gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz, maar keert hij terug als host? Volgens oud-SBS-baas Tina Nijkamp is dat allerminst zeker. Zij speculeert openlijk over een presentatiewissel.

Estavana en Johnny

Het zou volgens Tina goed kunnen dat Winston exit is. “Gezien de magere scores van het derde seizoen, rond de 500 duizend kijkers, lijkt het me zeker dat Winston als presentator vervangen gaat worden. Om het programma weer wat nieuwe energie te geven. En ook om er meer humor in te brengen.”

Tina vindt het sowieso ‘onverwacht’ dat Marble Mania een nieuw seizoen krijgt, aangezien de kijkcijfers zo zijn ingestort. Wie kan het programma nieuwe energie geven? “Ik denk Estavana Polman samen met Johnny de Mol?”

‘Waar is Winston?’

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vraagt zich af of Winston überhaupt nog wel in beeld is bij SBS 6. “In de Hilversumse wandelgangen gaat het er nog even over wie het gaat presenteren. Het gerucht gaat – en misschien weet jij daar meer over – dat hij weg zou zijn bij SBS 6. Hoe zit dat eigenlijk?”, vraagt hij in de podcast Strikt Privé.

Privé-baas Evert Santegoeds, die ook bij SBS 6 werkt, daarop: “Nee, daar weet ik niets van. Ik zie hem heel weinig inderdaad. Hij doet alleen dat quizje op Net5, 50/50, ja. En verder is er van zijn carrière op dit moment niet veel te bespeuren. Het zou kunnen, maar ik weet het niet. Het is mij niet opgevallen.”

‘Nou!’

Jordi werpt vervolgens op dat Tina heeft getipt om iemand anders op de presentatie te zetten. “Tina Nijkamp oppert om Estavana Polman dat programma te laten presenteren.”

Hoe analyseert Evert dat? “Nou!”

Estavana woont momenteel in Roemenië omdat ze daar meespeelt in de handbalcompetitie. Ze had afgelopen zomer wel opnames voor het SBS 6-programma Beter Laat Dan Nooit.

Evert wil niet

Vindt Evert het trouwens niet leuk om mee te doen aan dat knikkerprogramma? “Nee, maar ik geloof dat bij de zender wel bekend is dat ik niet zo van spelletjes hou.”

Hij besluit: “Ik denk ook dat je types moet hebben die daar leuk staan te springen en te dansen en te juichen. Dat zie ik mezelf ook niet doen wanneer mijn knikker als eerste over de finish zou gaan.”

Instagram

Winston is net terug van vakantie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Winston Gerschtanowitz toegevoegde waarde biedt aan het Nederlandse medialandschap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen