‘Winston Gerschtanowitz lijkt op Gordon, ook nooit tv-hits gehad!’

Winston Gerschtanowitz is nooit écht doorgebroken als televisiester. Als solopresentator heeft hij eigenlijk geen échte hits op zijn naam staan, stelt Tina Nijkamp. “Net als Gordon!”

Gordon en Winston Gerschtanowitz © William Rutten

Het hangt na twee jaar nog steeds een beetje aan Winston Gerschtanowitz: dat heftige schandaal over het ‘goede doel’ waarmee hij bomen wilde planten, maar vooral heel rijk wilde worden. Hij werd in Vandaag Inside zelfs een ‘pseudo-oplichter‘ genoemd. Vrij pijnlijk, omdat zij eerder nog te gast waren in de show van de presentator: Marble Mania.

Knikkeren

Winston keert binnenkort weer terug op de buis met Marble Mania en daarmee is hij na lange tijd weer terug op prime time, stelt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp was. “Winston Gerschtanowitz is weer terug als presentator van een grote spelshow. Weer het zoveelste seizoen van Marble Mania helaas”, zegt ze in haar podcast Tina’s TV Update.

“Het vorige seizoen scoorde al helemaal niet goed, maar toch heeft SBS 6 besloten – misschien zit er een sponsor aan vast hoor, dat zou kunnen – om toch nog een seizoen uit te zenden. Nou, Winston gaat het weer presenteren en voor hem is dat toch een soort comeback, want heel lang hebben we hem al niet op prime time gezien.”

Koffertjedrager

Nou ja, wel als hulpje van Linda de Mol. “Ja, alleen maar als koffertjesdrager van die thuiswinnaar van Miljoenenjacht, hè. Dat begint ook weer, dus dan zullen we hem daar zien en voor de rest zagen we hem de laatste tijd alleen maar met die vooravondquiz 50/50, samen met Kim-Lian van der Meij, maar dat is ook gestopt wegens tegenvallende kijkcijfers.”

Het lijkt er volgens Tina op dat Winston nu al een beetje over zijn hoogtepunt heen is. “Winston is van een vast contract naar een freelancecontract gegaan bij John de Mol, bij Talpa, en hij heeft een beetje wat Gordon ook heeft, hè, en wat Rick Brandsteder had: hij heeft nooit echt tv-hits gehad.”

Geen tv-hits

Alles wat Winston doet is net niks, sneert Tina. “Het was het altijd net niet, hè, of heel erg een flop zelfs. Wie weet dat Circus Gerschtanowitz nog, dat hij samen met zijn vrouw Renate presenteerde… Echt grote hits heeft hij nooit gehad. Hij is eigenlijk vooral bekend als Postcode Loterij-ambassadeur.”

“Marble Mania heeft nu wel een aantal seizoenen gehad, maar dat is samen met The Wall eigenlijk het enige programma dat hij voor SBS 6 heeft gedaan dat meerdere seizoenen heeft gelopen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Winston Gerschtanowitz ooit nog een heel grote tv-naam wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen