Nadia Moussaid degradeert naar NPO 3, weg vrij voor Eva Jinek

Er waren eigenlijk maar twee opties voor de talkshow van Nadia Moussaid: degradatie of de prullenbak. Het is de eerste optie geworden; ze verdwijnt van NPO 1 en maakt zo de weg vrij voor Eva Jinek.

Nadia Moussaid © VPRO

Wat wás het afgelopen lente een kijkcijferdrama: de talkshow van Nadia Moussaid. Elke ochtend viel Tina Nijkamp spontaan flauw bij het aanschouwen van de nieuwste scores. En dat op het beroemde tijdslot van De Wereld Draait Door: 19.00 uur op NPO 1. Iedereen wist: die Nadia moet eruit. En wat is dan een elegante oplossing?

Nadia degradeert

Juist: een degradatie. En dat dan verkopen als goed nieuws. Nadia verdwijnt van ’s lands meest bekeken tv-zender en wordt gedegradeerd naar NPO 3, waar het programma vanaf oktober niet dagelijks, maar wekelijks te zien zal zijn. Op welk tijdstip is niet bekend; dat houdt de uitzendende omroep VPRO slim genoeg nog even achter.

Maar of het een verbetering is? Natúúrlijk, aldus de omroep. “Het nieuwe wekelijkse uitzendschema maakt mogelijk dat onderwerpen verder uitgediept kunnen worden en dat het gesprek na de uitzending zowel online als offline doorgaat.”

Presentatrice reageert

Wat zegt Nadia zelf? Zij is ook enthousiast: “Ik heb ontzettend veel zin om terug te keren met deze show! Ik heb zowel binnen als buiten de studio gemerkt wat de impact van ons programma was en wat de onderwerpen losmaakten bij mensen. Onder de fragmenten online gaan de gesprekken nog steeds door.”

Ze vervolgt: “Ik kijk heel erg uit naar de volgende reeks waarin we dit keer wekelijks met elkaar in gesprek gaan en waarin we daarna dus langer de tijd krijgen erover door te praten, één-op-één, online of aan de keukentafel.'”

Weg vrij voor Eva

Deze degradatie van Nadia is het volgende teken dat de terugkeer van Eva Jinek naar de publieke omroep gepaard gaat met een talkshow op hét befaamde DWDD-tijdslot. Hoewel na de jaarwisseling nog Khalid & Sophie op het menu staat, zou het zomaar kunnen dat het seizoen van dat programma wordt ingekort om plaats te maken voor Eva.

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand kunnen nog even dwarsliggen, maar Nadia is in elk geval uit de weg geruimd. Zit ze vanavond misschien in RTL Boulevard of Shownieuws om over haar degradatie te praten? Nee. “Ze is niet beschikbaar voor interviews.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de talkshow 'Nadia' doodbloedt op NPO 3?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen