Nadia Moussaid helemaal over de zeik bij NPO, wil ze naar RTL 4?

Nadia Moussaid is he-le-maal over de zeik omdat de NPO haar heeft gedegradeerd naar het derde net. Aast ze nu op de opvolging van Eva Jinek bij RTL 4? Nee, dat wil ze niet…

Nadia Moussaid © VPRO

Khalid & Sophie heeft het rijk dit televisieseizoen alleen: het programma is momenteel de enige zevenuurtitel van NPO 1. Nadia Moussaid en haar gelijknamige gewone-mensentalkshow zijn namelijk gedegradeerd naar NPO 3. Niet meer elke dag voor het Achtuurjournaal dus, maar ergens weggestopt op de late zondagavond, om 21.50 uur.

Superteleurgesteld

Nadia is flink over de zeik, laat ze blijken in Het Parool. “Ik zal niet liegen: ik vind het gewoon jammer dat we zijn verplaatst. Op NPO 1 heb je simpelweg meer bereik. Ik was superteleurgesteld toen ik het hoorde. Ben het er ook niet mee eens. Dit programma verdient een plek op NPO 1.”

Niet alleen is ze gedegradeerd naar een slecht bekeken zender, ook is het aantal afleveringen teruggeschroefd van vijf naar één per week. Op de late zondagavond dus. “Op dat tijdstip was op NPO 1 nergens meer plek. Dan kun je veel zeuren, maar dit seizoen passen we er gewoon niet bij.”

‘Ik wil terug!’

Nadia begrijpt toch wel dat ze haar niet meer op NPO 1 willen hebben? Haar kijkcijfers waren erbarmelijk. “Zo slecht waren die niet, hoor. Natuurlijk hadden we geen miljoenenpubliek, maar ik vind zo’n 400.000 kijkers nog steeds veel. Zeker in een luw deel van het tv-seizoen.”

Ze blijft in haar gewone-mensentalkshow geloven. “Ik denk echt dat het gaat kantelen. Mensen willen toch weleens iets anders dan het vaste rondje? Er is zoveel kritiek op de media waarin mensen zich niet gehoord voelen. We doen er echt alles aan die groep erbij te betrekken.”

Naar RTL 4?

Al met al zit er dus een hoop onvrede bij Nadia. En onvrede heeft vaak allerlei dingen tot gevolg. Zit ze stiekem te solliciteren naar de plek die Eva Jinek heeft achtergelaten bij RTL 4?

Nee, dat wil ze niet. “Haha. Ik ben en blijf bij de NPO. Het gaat mij om impact en inhoud, niet om kijkcijfers. Natuurlijk wil ik dat er mensen naar me kijken, maar dat is voor mij nooit het belangrijkste motief.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen