Herman van der Zandt wil niet zeggen of hij Slimste Mens gaat doen

Herman van der Zandt wil niet zeggen of De Slimste Mens onderdeel is van het programmapakket waarmee KRO-NCRV hem heeft overgehaald om de NOS te verlaten. “Hij draait eromheen.”

Herman van der Zandt en De Slimste Mens © NOS, NPO

Het zijn de twee populairste titels van KRO-NCRV: Boer Zoekt Vrouw en De Slimste Mens. Het is voor de omroep dan ook belangrijk om enige continuïteit te garanderen. De Slimste-sterren Maarten van Rossem en Philip Freriks zijn een jaar verwijderd van de gemiddelde levensverwachting voor mannen in Nederland, dus de tijd dringt.

Herrie in de tent

De makers van De Slimste Mens lieten eerder dit jaar publiekelijk weten dat ze nadenken over de opvolging van Maarten en Philip en nu, drie maanden later, stapt Herman van der Zandt ineens over naar KRO-NCRV. Hij laat na twintig (!) jaar de NOS achter én stopt met zijn MAX-uitstapje Met Het Mes Op Tafel. Het is duidelijk wat hier aan de hand is.

Herman is volgens vriend en vijand de perfécte kandidaat om Philip op te volgen, dus het lijkt erop dat Herman alle schepen achter zich verbrandt omdat hem De Slimste Mens in het vooruitzicht is gesteld. Eén probleem: Maarten begint nu boos om zich heen te slaan en schreeuwt moord en brand over ‘bejaardendiscriminatie‘. Oeps.

Herman zwijgt

Shownieuws heeft even met Herman gebeld en wat blijkt? Hij wil niet zeggen of De Slimste Mens de reden is om over te stappen, terwijl een ontkenning natuurlijk heel makkelijk af te geven is. “We hebben Herman van der Zandt even gebeld. Hij draaide behoorlijk om de vraag heen of hij dat programma wel of niet gaat presenteren”, zegt Evert Santegoeds.

De Privé-baas vervolgt in de showrubriek: “Hij zegt dat hij 1 januari gaat beginnen bij KRO-NCRV, eerst gaat afronden bij de NOS waar hij bezig is en dán pas mededelingen gaat doen over wat hij allemaal kan gaan verwachten bij zijn nieuwe baas.”

1+1=2

Het is volgens Evert duidelijk wat de komst van Herman betekent. “Eén en één is niet een al te moeilijke optelsom, maar is in dit geval gewoon twee. Ik denk toch wel dat Herman van der Zandt wat in het vooruitzicht gesteld is voordat hij besloot over te stappen.”

Presentatrice Tooske Ragas: “Hij gaat toch niet voor niets een bloeiende carrière achterlaten en zomaar naar een concurrent stappen als nog helemaal niemand hem kan vertellen wat hij daar dan zou kunnen gaan doen?”

Niet elegant

Evert: “Nee, en nogmaals: dan is het niet elegant tegenover de heren die er nu zitten, maar het is wel tv en je weet dat dat altijd een beweging is en dat je zelf nooit weet wat je volgend jaar doet, als je nog wat doet volgend jaar. De hete adem van Herman zullen ze in de nek voelen, zeker als je de producent ook hoort dat er wel een verschuiving aan zit te komen.”

Het is wel zo dat Herman pas na de jaarwisseling overstapt en dat betekent dat Maarten en Philip in elk geval ook nog de aankomende winterserie mogen doen, voordat ze écht te oud worden. “Dan zouden de heren niet alleen dus deze serie nog doen, maar ook de winterserie die eraan komt.”

Tina verbijsterd

Mediapark-duider Tina Nijkamp kijkt het allemaal met stijgende verbazing aan. De oud-SBS-bazin zegt op haar analysekanaal: “Ik vind het zo raar dat er in de media gedaan wordt alsof Herman van der Zandt De Slimste Mens gaat overnemen. Vanavond ook weer bij Shownieuws. Geloof ik helemaal niks van.”

Ze vervolgt: “Ja, misschien als de mannen zelf willen stoppen, maar nu echt niet. Duo Philip en Maarten is veel te populair bij de kijkers, en risico dus veel te groot. En nu kan het ook al sowieso niet meer. Inmiddels zou dat een Art Rooijakkers-actie worden qua Expeditie Robinson.”

Art Rooijakkersje

Een Art Rooijakkersje dus. “Hij kwam van Wie is de Mol naar RTL 4 en tegelijkertijd werd Dennis Weening ontslagen. Werd heel gedoe in media. Pas een paar jaar later ging hij Expeditie Robinson doen.”

Kijken hoe ze dat gaan oplossen bij KRO-NCRV…

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen