Catherine Keyl vindt Nadia Moussaid luie meid: ‘Loop ernaartoe!’

Het duurde even, maar het is eindelijk zo ver: Catherine Keyl deelt een flinke sneer uit aan haar bijna veertig jaar jongere copycat Nadia Moussaid. “Neem even de moeite om erheen te lopen!”

Madia Moussaid en Catherine Keyl © NPO, RTL

De mislukte talkshow van Nadia Moussaid die tot voor kort te zien was in de vooravond van NPO 1 komt waarschijnlijk niet meer terug. Een groot gemis is het niet, want het is allemaal een ontzettende herhaling van zetten. Vlak voor de ijstijd deed Catherine Keyl namelijk precies hetzelfde op RTL 4, met ook nog eens precies dezelfde onderwerpen.

‘Waarom nou toch?’

Het enige verschil tussen Nadia en Catherine? De laatste had wél goede kijkcijfers. En dus had Nadia best wel even om wat advies mogen vragen, merkt Catherine fijntjes op tijdens een interview met Omroep Flevoland.

De presentatrice: “Laat ik het zo zeggen: als er iemand is in Nederland die vijf jaar lang ervaring heeft met een dagelijkse talkshow, die toch niet impopulair was want ik had gewoon een miljoen kijkers per dag, waarom vraag je zo iemand dan niet even om advies? Nu maak je gewoon weer alle beginnersfouten.”

‘Loop er even heen!’

Catherine laat doorschemeren dat ze die Nadia maar een luie meid vindt. “Kijk, het essentiële van die show is dat het publiek meedoet, dus de talkshowhost heeft een duidelijke actieve rol in het betrekken van het publiek.”

Ze vervolgt: “Als je dan aan de geluidsassistent gaat vragen om een microfoon omdat je niet de moeite neemt om ernaartoe te hollen… Alleen dat al. Dan denk ik: ja, jammer, je hebt het toch niet helemaal begrepen.”

Kritiek op collega

Verder vindt Catherine het niet prettig om er te veel over te zeggen. “Ik vind het altijd heel moeilijk om heel kritisch te zijn over collega’s. (…) Een oordeel geven over iemand en misschien dan zorgen dat die de grond ingeboord wordt en niet meer terug kan komen…”

Maar gelukkig, zo zegt Catherine: “Ik hoor dat ze een contract heeft van twee jaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Nadia Moussaid lui overkomt omdat ze niet naar de geluidsassistent holt voor een microfoon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen