‘Khalid & Sophie in 2024 eerder van de buis vanwege Eva Jinek’

Het zou heel goed kunnen dat Khalid & Sophie in 2024 toch iets eerder met zomerstop gaat. “Anders duurt het eerste seizoen van de nieuwe talkshow van Eva Jinek namelijk wel heel kort.”

Eva Jinek en Khalid & Sophie © Linda Stulic, Annemieke van der Togt

Eva Jinek keert na vier jaar bij RTL 4 weer terug bij de publieke omroep. De presentatrice stapt na de jaarwisseling over naar AvroTros en de algemene verwachting is dat ze een aantal maanden per jaar de vroege talkshow op NPO 1 gaat maken. Ze heeft volgens deskundigen genoeg personality om in de voetsporen van De Wereld Draait Door te treden.

Khalid vs Eva

Klein probleem: er staat voor 2024 al een programma ingetekend in dat tijdslot van zeven uur. “Ik denk dat de enige onzekerheid nog zit in de startdatum en dat heeft te maken met het feit dat Khalid & Sophie geprogrammeerd staat tot en met mei 2024”, legt mediakenner Victor Vlam uit in de veelbesproken podcast De Communicado’s.

Dat is heel nadelig voor Eva, vervolgt hij. “Het zou betekenen dat als Eva Jinek dan begint, dat ze hooguit een seizoen heeft van zes weken, want op 14 juni begint al het EK Voetbal. Nou, dat is natuurlijk een vrij kort eerste seizoen. Dan zit je er nog niet lekker in met een nieuw programma.”

Eerder van de buis

Khalid & Sophie moet dus wat eerder van de buis, aldus Victor. “Ze zouden dus even moeten kijken bij de NPO of misschien die einddatum van Khalid & Sophie niet vervroegd kan worden. Net zoals dit jaar bijvoorbeeld, dat het al in april stopt. Dan heeft Eva Jinek een seizoen van ongeveer tien weken en dat is goed om er even in te groeien.”

Ziet BNNVARA dat wel zitten? “Ik denk dat BNNVARA, ja, die zullen daar akkoord mee moeten gaan. Maar ik denk ook wel dat het in hun belang is, want ze hebben er belang bij dat ze een ander sterk programma hebben waarmee ze afwisselen.”

Kijkcijferramp

Het is ook in het belang van BNNVARA dat er het hele jaar door iets interessants te zien is op het zevenuurslot van NPO 1, aldus Victor. Dan moeten ze een andere omroep volgens hem wel de ruimte geven om daar iets van te maken.

Victor: “Ze hebben dit jaar met Nadia afgewisseld, maar ja, dat was echt een kijkcijferrámp en dan is er toch altijd het risico dat trouwe kijkers van dat kijkcijferslot ergens anders naartoe gaan, naar een andere zender of een streamingdienst, en dat ze niet terugkomen als Khalid & Sophie weer begint.”

Wekelijkse talkshow

Jeroen Pauw liet eerder weten dat hij ook niet uitsluit dat Eva een wekelijks programma krijgt. Gelet op haar salarisval is die mogelijkheid zeker niet uitgesloten.

Eva gaat van 1,2 miljoen euro per jaar naar een dikke twee ton en om die enorme salaris te compenseren, zal ze waarschijnlijk nóg minder willen gaan werken.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen