Gooit Nadia Moussaid het roer om? ‘Talkshow met boze twitteraars’

Nadia Moussaid lijkt al na één seizoen te worden gedumpt als vooravondster van NPO 1, zeker nu Eva Jinek terugkeert naar de publieke omroep. Of is ze toch nog te redden?

Nadia Moussaid © VPRO

De talkshow Khalid & Sophie werd afgelopen lente voor het eerst afgelost door de nieuwe talkshow Nadia, waarin presentatrice Nadia Moussaid huis-tuin-en-keukengesprekjes hield met gewone mensen. Een beetje zoals Catherine Keyl zeventig jaar geleden al deed in haar gelijknamige middagprogramma op RTL 4.

‘Roer moet om’

Het kon de kijker niet bekoren en de kijkcijfers van Nadia waren dan ook dramátisch. Kan dit programma nog terug? Misschien, maar dan moet het roer echt drastisch worden omgegooid, aldus presentator Özcan Akyol in VARAgids.

Er moet volgens Özcan meer pit in, want zo vindt hij het niet te verdragen. “Ik denk dat het experiment van de VPRO, een regelrechte kopie van het succesnummer van Catherine Keyl, enorm is mislukt en dat geen enkele presentator dit had kunnen redden – het ligt dus niet aan Nadia Moussaid.”

Boze twitteraars

Hoe zou Özcan dit aanpakken? Hij zou boze twitteraars naar het tv-scherm halen. “Wat mij betreft veranderen ze het format, halen ze ondergrondse twitterdiscussies naar het hoofdpodium en kunnen we thuis getuigen zijn van alle fanatici die elkaar niet kunnen luchten of zien.”

Zo’n programma met een vleugje Jerry Springer zou volgens hem wél een kijkcijferhit worden. “Een beetje kijken naar geradicaliseerde mensen die elkaar een kopje kleiner willen maken, tegengehouden door een paar beveiligers, ik heb er eerlijk gezegd wel zin in. De televisie is momenteel zó saai. Ondraaglijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mag Nadia Moussaid terug als ze iets meer Jerry Springer wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen