Caroline van der Plas laat op tv haar kledingkast zien: ‘Sushi-jasje!’

Caroline van der Plas heeft de kijkers van Hart van Nederland een inkijkje gegeven in haar kledingkast. Ze liet ook haar nieuwste aanwinst zien: een goudkleurig jasje. “Dit heeft sushi-vibes.”

Caroline van der Plas © SBS 6

Het doet behoorlijk wat stof opwaaien: de reden die Caroline van der Plas geeft waarom ze geen minister-president van Nederland wil worden. “Ik heb helemaal geen zin om nette kleren aan te moeten en de wereld over te vliegen. Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen”, aldus de politica in De Telegraaf.

Sushirestaurant

Hoe ziet de kledingkast van Caroline er eigenlijk uit? Hart van Nederland vroeg het zich af en stuurde een verslaggever op pad. Gelukkig was de leidster van de BoerBurgerBeweging bereid om een inkijkje te geven.

Caroline opent de kastdeur en vertelt: “Nou, dit is mijn kledingkast. Dit is wat ik zo’n beetje heb. Een leren jack natuurlijk. Deze heb ik net gekocht op een vintage-markt.”

Ze laat een goudkleurig jasje (zie foto) zien. “Je kan zo aan de slag in een sushirestaurant”, aldus de verslaggever.

Caroline lachend: “Dat zei mijn zoon ook!”

Stoere boots

Ook laat Caroline haar favoriete schoeisel zien: zwarte boots. “Dit vind ik mooi. Dit is wat ik leuk vind. Gewoon een beetje stoere boots. Grof, ja, dat kan, maar als je met je poten in de klei wil staan, moet je ook een beetje goede schoenen hebben natuurlijk.”

Wat heeft ze nog meer hangen in de kast? “Deze heeft wat meer kleur. Maar wel veel zwart, zoals je ziet. Dit is mijn enige nette jurk.”

Visitekaartje

Dan komt Anne-Marie van Leggelo in beeld, imagodeskundige. Het allerbelangrijkste is – zeker in Nederland – een stukje authenticiteit. Mensen gaan dan eerder van je houden, ook in de politiek. Haar boodschap in Nederland past ook bij wat ze zo uitstraalt.”

Ze vervolgt: “Op het moment dat jij de premier wordt en je moet de grens over, dan komen er inderdaad andere regels bij kijken. Dan moet je soms die andere boodschap wereldwijd als visitekaartje van Nederland uit gaan dragen.”

Plaid

En juist daar heeft Caroline geen zin in. “Ik zie heel erg op tegen dat internationale toneel, weet je wel, met allemaal protocollen. Ik zie dat dan al voor me, van: dan moet ik in zo’n mantelpakje, met hakken en panty’s. Dat is gewoon helemaal niets voor mij. Maar ik kan natuurlijk ook niet zo”, zegt ze, wijzend op haar vest.

Ze vervolgt: “Dit is eigenlijk meer een plaid dat je op de bank legt, maar ik vind het een fijn vest. Dat is gewoon wat ik fijn vind.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het nieuwe gouden jasje van Caroline van der Plas mooi of heel erg sushi-vibes hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen