Bram Moszkowicz wil op straat gewoon kunnen daggeren: ‘Kolder!’

Bram Moszkowicz wil op straat gewoon kunnen daggeren met zijn vriendin als hij dat wil, zegt de gevallen strafpleiter in Shownieuws. “Hoe handhaven ze? Komen ze naar me toe?”

Bram Moszkowicz © SBS

De deelnemers aan het Zomercarnaval in Rotterdam mogen voortaan niet meer obsceen dansen. Twerken (met je billen schudden) mag nog wel, maar bubbling (dansen terwijl je elkaars genitaliën tegen elkaar aanschuurt) en daggeren (waarbij de man zijn kruisgebied tegen de billen van de vrouw ramt) mag níet meer.

Bubbling-boa’s

Belachelijk, vindt Bram Moszkowicz. Hij wil in een vrij land gewoon de mogelijkheid hebben om op straat te daggeren als hij daar zin in heeft. “Dat ik het even goed begrijp: openbare weg, carnaval, dansen. En als ik daar met mijn vriendin die dansjes wil uitvoeren, dan zou ik tot de orde worden geroepen?”, briest hij in Shownieuws.

Collega Iris van Lunenburg: “Dat is dus het interessante. Ze begonnen dus een beetje terug te krabbelen van: het is alleen voor de mensen die deelnemen. Daarbij zeiden ze wel: ‘Zometeen wordt het publiek aangestoken door de sfeer en gaan ze meedoen. Dat is niet de bedoeling. We gaan het begeleiden.’ Er komen geen bubbling-boa’s.”

Juridische kolder

Bram wordt er echt een beetje pissig van. “Hoe gaan ze dat handhaven? Komen er dan mensen naar me toe? Het is juridisch volstrekte kolder. Als ik daar naartoe ga op de openbare weg en ik hinder verder niemand en ik ga daar zo dansen met mijn vriendin… Daar is niets aan te doen.”

Wat gaat volgens hem wél te ver? “Op het moment dat je echt de daad gaat verrichten in het openbaar, dan word je terecht op de vingers getikt. Nee, dat mag niet. Maar alle andere sensuele dansen… Ik wens ze veel succes met de handhaving.”

Gelukkig wordt er in de bezemkast niet gehandhaafd.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bram Moszkowicz die uit protest gaat daggeren in Shownieuws: zou u kijken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen