Bram Moszkowicz: ‘Johan Derksen is antisemiet én racist, óf dom!’

Bram Moszkowicz gaat ongekend hard tekeer tegen Johan Derksen. Er zijn volgens hem twee opties: de VI-ster is antisemiet en racist óf hij is dom. “Nou ja, drie dan: hij is het allebei!”

Bram Moszkowicz en Johan Derksen © SBS

Het is overduidelijk dat Bram Moszkowicz nog wel een appeltje te schillen heeft met Johan Derksen. Van alle pratende hoofden op televisie klonk die van de gevallen strafpleiter gisterenavond het strengst. Het is volgens de oud-advocaat een regelrechte schande dat Habtamu de Hoop door Johan is weggezet als nep-Fries omdat hij een zwarte man is.

Antisemitisme

Bram kan daar dus echt niet tegen. “Ik maak me over dat soort dingen altijd druk, relatief dan. Over discriminatie, over racisme, over antisemitisme, over homohaat, over vrouwenhaat, want het past allemaal bij die meneer”, zegt hij aan de desk van Shownieuws.

Hij vervolgt: “Ik heb erover nagedacht vandaag in de auto. Ik denk: er zijn twee mogelijkheden. Óf de man is een racist en een antisemiet, óf hij is dom, óf de combinatie van de twee. Dat hou ik ook voor mogelijk bij hem. Ook nu weer de reactie van: ‘Ik lig er geen moment wakker van’…”

Donkere kleur

Het doet Johan helemaal niets, briest Bram. “Laten we het maar gewoon benoemen, hè, want het ging over huidskleur. Omdat die jongen een donkere kleur heeft, dáárom werd die opmerking gemaakt. Als er iemand wit had gezeten en die had jarenlang in Frankrijk gewoond, dan was het wel mogelijk geweest dat hij een Fries was.”

“De gespeelde onschuld van: ik mag toch wel zeggen dat het geen Fries is? Hij zet hele bevolkingsgroepen daardoor weg. Het is ook niet interessant wat Genee zegt, van: we wisten niet de achtergrond van die jongen. Daar gaat het hem nou juist om! Je hoeft de achtergrond van zo iemand niet te kennen!”

Stupiditeit

Wilfred Genee stelt dat Johan gewoon niet wist dat die jongen uit Friesland komt. “Bullshit. De achtergrond van die jongen is niet van belang! Hij komt ermee weg, hè? Hij komt er wéér mee weg! Het is stupiditeit of het is veel erger nog: discriminatie. Of allebei.”

Bram daagt het VI-trio uit om de confrontatie met hem aan te gaan. “Dat hij me maar eens uitnodigt. Dan geef ik hem een lesje. Wat voor een? Dat zal hij dán merken.”

‘Het is vies en stinkt’

Tot slot: kan er volgens Bram geprocedeerd worden tegen Johan? “Ik vrees dat het net binnen de lijnen is van wat mag. Het is vies, het stinkt, maar of het strafbaar is… Ik denk dat het spaak loopt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Bram Moszkowicz het moment afwacht om een appeltje te schillen met Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen