Bram Moszkowicz: ‘Valsige VI-sterren schuldig aan falen Gordon’

Bram Moszkowicz stelt dat de ‘valsige’ sterren van Vandaag Inside schuldig zijn aan de mislukte comeback van zijn goede vriend Gordon. “Die man is een week lang kapotgemaakt!”

Gordon en Bram Moszkowicz © RTL, SBS

De muzikale comeback van Gordon is nu alweer geannuleerd. Na de valse optredens bij zijn albumpresentatie werd hij aanvankelijk nog gespaard door RTL Boulevard en Shownieuws, maar de mannen van Vandaag Inside gingen al direct hélemaal los op deze gênante vertoning. Ze hebben hem víerkant uitgelachen op de nationale tv.

Bram in de bres

De kritiek was terecht, zegt showkenner Bart Ettekoven in de nieuwste Shownieuws. “Het ging gewoon niet zoals het hoorde te gaan. Hij heeft daar drie nummers gezongen en daarvan waren er twee gewoon echt niet goed. Wij hebben daar natuurlijk ook fragmenten van uitgezonden. Daar was gewoon duidelijk te horen dat hij niet goed bij stem was.”

Collega Bram Moszkowicz, een goede vriend van Gordon, is het daar niet mee eens. “Dat kan natuurlijk gebeuren, hè, als je live optreedt. Het lijkt wel of hij niets meer goed kan doen, hè? Want als je ziet wat voor een kritiek er op die man afkomt… Ik mag hem, hè? Dat mag ook iedereen weten.”

Valsigheid bij VI

Bram en Gordon: twee drenkelingen die elkaar proberen te redden. “Ik vind hem een gevoelige man en humoristisch. Wij Joden noemen dat: ‘Het is een mensch.’ Hij heeft zijn hart op de goede plek, vind ik, en als je dan die kerels bij VI hoort – want dat was me een partij valsigheid wat daar over de tafel kwam – dan begrijp ik dat juist een Gordon dat treft.”

Maar VI had toch gewoon gelijk? Als vals zingen een misdaad was, dan zat Gordon nu op Alcatraz. Waarom raakt de kritiek hem zo hard? “Omdat ik denk dat het een goed mens is met een hele gevoelige kant.”

Afgefikt en uitgelachen

Bart vindt dat Bram wel heel selectief tegen de zaak aan kijkt. “Dan ga ik je toch even wat vertellen. We hebben Albert Verlinde horen zeggen – en ik vond dat Albert daar zeker een punt had… Gordon is degene die jarenlang in jury’s mensen echt tot de enkels heeft afgefikt, uitgelachen, belachelijk heeft gemaakt.”

Bram schouderophalend: “Dat is ook het lot als je in een jury zit.”

Bart: “De kritiek die je vandaag hoort, en daar ben ik het wel mee eens: hij is ontzettend van het uitdelen (…) maar dan moet je ook kunnen incasseren. Als je het dan zo presteert zoals vorige week dinsdag en knettervals staat te zingen, dan moet je het ook ownen en zeggen: ‘Jongens, het was niet goed.’”

Slechte kaartverkoop

Gordon heeft een streep gezet door zijn theatertournee en dat begrijpt Bart wel gezien de tegenvallende kaartverkoop. “Dit was echt gênant. Als je bijvoorbeeld nu kijkt in Zwolle, hier hebben we hem… Dit is de bezetting! Moet je kijken hoeveel groene vakjes er zijn.”

Dat is de schuld van critici als de mannen van VI, meent Bram. “Ja, maar de man is ook een week lang kapotgemaakt. Vind je het gek dat daar niemand naartoe gaat?”

Eigen schuld, dikke bult, aldus Bart. “Hij heeft de afgelopen jaren zóveel vijanden gemaakt in Hilversum en die denken nu: hè hè. Er zijn maar weinig mensen die hem bijvallen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de VI-sterren schuldig zijn aan het mislukken van Gordons comeback?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen