Bram Moszkowicz verrast met bizarre mening over Marc Overmars

Bram Moszkowicz vindt dat BN’ers die zich misdragen strafvermindering moeten krijgen als ze door de ophef een hartaanval krijgen, zoals Marc Overmars. “Daar moet je rekening mee houden.”

Marc Overmars en Bram Moszkowicz © NPO, SBS

Heel even leek Marc Overmars ongestraft weg te komen met zijn grensoverschrijdende gedrag bij Ajax, want hij kon vlak na zijn vertrek daar gewoon bij Royal Antwerp FC aan de slag. Maar gisteren besloot de FIFA hem alsnog wereldwijd te schorsen voor een jaar. En daar zijn de meningen aan de desk van Shownieuws over verdeeld.

Genoeg gestraft

Presentatrice Dyantha Brooks vindt dat we Overmars nu met rust moeten laten. “Ben ik de enige die hierbij dacht: is hij niet gewoon al gestraft?”

Sandra Schuurhof, die ook aan de desk zit, schrikt daarvan. “Nee, dat had ik helemaal niet. Hij is niet gestraft. Hij heeft iets gedaan en een maand later…”

Dyantha: “Appjes gestuurd, hè?”

D*ckpics

Sandra vindt dat Dyantha het bagatelliseert. “Nou, niet alleen appjes, gewoon d*ckpics en alles. Hij heeft zich opgedrongen…”

Dyantha: “Die kunnen ook via de app.”

Sandra: “Ja. Aan vrouwelijk personeel dat daar niet van gediend was. In een mannenmaatschappij hebben die vrouwen het daar heel erg moeilijk gehad.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Ik vind het wel grappig dat uitgerekend jij zegt: ‘Is hij niet al genoeg gestraft?’”

Niet in dank

Dyantha springt net als haar schoonvader Erik de Vlieger in de bres voor Marc: “Hij heeft het natuurlijk thuis moeten uitleggen, is zijn geweldige baan bij Ajax verloren, Ajax is gestraft en nu mag hij dus ook niet bij Royal Antwerp aan de slag. Moet iemand niet op een gegeven moment het leven weer op kunnen pakken?”

De gevallen strafpleiter Bram Moszkowicz: “Ik kan Dyantha wel volgen en juist als vrouw dat zeggend vind ik het bijzonder.”

Dyantha: “Dat wordt mij misschien niet in dank afgenomen.”

Hartaanval

Sandra reageert verbaasd. “Maar hij is helemaal niet gestraft, want hij heeft de ene baan voor de andere ingeruild binnen een maand. Hij heeft het leven van vrouwen gewoon voor lange tijd onmogelijk gemaakt en misschien wel verwoest.”

Bram: “Aan de andere kant heeft hij ook een zware hartaanval gehad.”

Sandra begrijpt niet wat dat met de strafmaat te maken heeft: “Ja, maar dat staat toch los van of hij wel of niet gestraft moet worden.”

Bram: “Nee, dat vind ik niet. Nee.”

‘Niet eens!’

Bram vindt dat een hartaanval geldt als een soort ‘get out of jail free‘-kaart. “Ik vind als iemand een zware hartaanval heeft gehad zoals hij, dat je daar rekening mee moet houden in de strafmaat.”

Hartaanval = strafvermindering?! Sandra kan het niet geloven: “Nou, dat ben ik echt niet met je eens.”

Bram: “Dat hoeft ook niet.”

Frits Huffnagel verbijsterd: “Waarom?!”

Bram: “Omdat ik vind dat dat ook een vorm is… Weliswaar van buitenaf, maar hij heeft zijn portie ellende wel gehad ook op dit moment, denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u een hartaanval reden voor strafvermindering?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen