Domien Verschuuren haalt uit naar grote concurrent: ‘Schaamteloos!’

Domien Verschuuren, een van de sterren van Qmusic, haalt uit naar de grote concurrent NPO Radio 2. Hij vindt dat het station zich gedraagt als een heuse copycat. “Dit is schaamteloos.”

Domien Verschuuren © Qmusic

Het stoort Domien Verschuuren mateloos dat hij momenteel de kreet ‘zomer op je radio’ hoort op NPO Radio 2, omdat dat ook al jaren geroepen wordt op Radio 538. Een slogan is een belangrijk aspect van de branding van een radiostation en dan ben je er natuurlijk niet blij mee als je bij de grote concurrent precies hetzelfde hoort.

Lange brainstorm

Domien vindt het kwalijk. Hij klimt in de Twitter-pen en zegt: “Bijzonder hoe schaamteloos NPO Radio 2 dit jaar de slogan ‘zomer op je radio’ (al jaaaarenlang van Radio 538) probeert te claimen. Moet een lange brainstorm zijn geweest! 🌞”

Als dezelfde slogan wordt gebruikt op verschillende radiostations, doet dat afbreuk aan de unieke identiteit van elk station. En dat kan weer tot verwarring leiden bij de luisteraar. Domien sarcastisch: “Naar verluidt is ‘één station, alle hits’ afgevallen.”

Alle jungles

Ene Cat vraagt zich af hoe uniek deze ‘slogan’ nou eigenlijk is. “Proberen ze ’t te claimen (??) of gebruiken ze de term gewoon? (zoiets had Veronica vroeger toch ook al?) Daarnaast: als we gaan miepen over wie de eerste uitspraak ooit als eerste heeft gebruikt, dan is ’t eind toch zoek? Beter goed gejat heet dat toch?”

Domien: “Ze zingen het in alle jingles.”

Radiocolumnist Patrick Kicken: “Wat dacht je van ‘de lijst der lijsten’ roepen tijdens de Top 2000… NPO Radio 2 hangt aan elkaar van gekopieerd succes. Mis alleen Het Foute Uur nog, kan nooit lang meer duren.”

Tijd voor iets nieuws

KINK-dj Tim Op het Broek vindt het overigens wel een heel saaie slogan. “Vóór 538 was het jarenlang van Veronica. In de publieke tijd.”

Domien: “Mja. We weten allemaal waar 538 uit ontstaan is, toch? Plus, het werd nooit naast elkaar gebruikt, gok ik.”

Tim: “Klopt! Wil alleen maar aangeven dat het al veel te lang bestaat.”

Domien: “Haha. Ja, tijd voor iets nieuws!!”

Wouter reageert

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes reageert op het verwijt van Domien. Hij wijst erop dat zijn station dit helemaal niet voor het eerst gebruikt. “Ik denk dat je je mogelijk een heel klein beetje vergist. Want voor 538 werd die vrij algemene term ook al gebruikt. En betreft ook niet alle jingles. Paar zomerdingen. Gebruiken we al langer (in de zomer). X”

Domien: “Het zit in de toth (top of the hour, de jingle die op het hele uur wordt gebruikt, red.), Wout. Kom op, haha. Snap wel dat je het verdedigt, maar het is toch een beetje gek dat je dezelfde zomerslogan voert als 538? 🤨”

Niet origineel

Dan geeft Wouter toe: “Nou, ik verdedig helemaal niets en idd, heel origineel is het niet. Maar dat was het van 538 ook niet. Werd daarvoor al gebruikt. Dat is mijn punt. Stukje feitelijkheden naar collega toe.”

Domien: “Over Veronica laat ik me graag corrigeren en bijspijkeren!”

Wouter: “Maar…. Ik weet dit niet zeker maar zelfs voor VOO… Ik dacht KRO of Vara ofzo. In ieder geval in de Hilversum 3 tijd. Staar me iets van bij.”

Tweet

De slogandiscussie:

https://twitter.com/Domien/status/1670385693544132608

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

NPO Radio 2 roept 'zomer op je radio': gewoon een kreet of een unieke slogan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen