‘Domien Verschuuren kletst enorm uit zijn nek in BLVD: zó cliché’

Domien Verschuuren kletst enórm uit zijn nek als hij beweert dat ‘zijn radiohart sneller gaat kloppen’ van een tijdelijke invalklus bij Qmusic-zusje Joe, vindt Victor Vlam. “Zó cliché!”

Domien Verschuuren © Qmusic

Qmusic heeft een nieuw zusje in de ether, Joe, maar die moet nog helemaal worden opgetuigd. Na de jaarwisseling gaat het station pas écht van start en tot die tijd zijn er een aantal Q-dj’s op te horen, waaronder dus Domien Verschuuren. Die moeten wat aanvangsbelangstelling creëren en de eerste luisteraars naar de frequentie trekken.

Radiohart

Domien wordt ingezet als ‘vliegende keep’ en hij beweert dat zijn ‘radiohart hier sneller van gaat kloppen’. Wat een bullsh*t, zegt de gevreesde mediacriticus Victor Vlam. Hij is sowieso allergisch voor ‘radiohart’: “Ik denk dat het door radiomensen wordt gebruikt als een soort van impliciete reactie op de kritiek dat zij minder belangrijk zijn dan televisie.”

Daarom oreren tv-sterren ook niet over hun ’tv-hart’, aldus Victor in de podcast De Communicado’s. “Eigenlijk wat ze proberen te zeggen is van: ‘Ja, het is dan minder besproken als televisie, maar bij de radio volgen wij echt onze passie. Wij doen echt wat we leuk vinden, bij televisie zijn ze bezig met geld verdienen. Wij zijn nerds die radio leuk vinden.'”

Enorm cliché

Een enórm cliché, vindt Victor het. “Ik denk zelfs dat dit cliché soms verraadt dat mensen ook gewoon niet weten wat ze moeten zeggen. Ik hoorde hem dus ook voorbijkomen bij Domien. Die zei van de week bij RTL Boulevard: ‘Mijn radiohart gaat hier sneller van kloppen, ik zou zelfs het woord opwindend willen gebruiken.'”

Victor vindt het compleet overdreven. “Hij gaat wat dienstjes draaien bij Joe, omdat die zender nog geen dj’s heeft ingehuurd. (…) Het eerste wat ik dan denk bij mezelf is: ja, die man zit natuurlijk helemaal niet te wachten op deze extra uren. Dit zijn ook dingen die hij doet omdat het moet van de baas.”

Extra uren

Domien zit er helemaal niet op te wachten, aldus Victor. “Want het is van korte duur, je bent niet aan het bouwen aan iets. Nee, je bent gewoon wat extra uren aan het opvullen met radiomaken omdat de baas het van jou verlangt. Dat is de reden waarom je het doet.”

Die reden kun je echter niet opvoeren. “Dat kan je niet zeggen, want ja, dat maakt mensen niet heel erg enthousiast om te gaan luisteren naar die uren op Joe, dus dan maakt hij er maar een soort van verhaal van alsof het zijn passie is. Maar omdat het niet echt zijn passie is, gebruikt hij dit cliché.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Domien Verschuuren tijdelijk bij Qmusic-zusje JOE: gaat zijn hart hier écht sneller van kloppen of is het een moetje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen