Glennis Grace lijkt celstraf te ontlopen, Domien Verschuuren pissig

Glennis Grace lijkt aan een gevangenisstraf te ontsnappen. Het OM eist namelijk slechts een voorwaardelijke celstraf, tot verbazing van Domien Verschuuren. “Dit is toch heel raar?!”

Glennis Grace en Domien Verschuuren © RTL, Qmusic

Het buitensporige Jumbo-geweld van Glennis Grace lijkt de zangeres geen gevangenisstraf op te leveren. Het OM eist namelijk slechts een taakstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar, werd zojuist bekend. Ze wordt verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachte rade en bedreiging.

Vernietigd imago

De advocaat van Glennis heeft tijdens de zitting gewezen op het feit dat de zangeres al genoeg gestraft zou zijn. “De advocaat van Glennis begint met een media-compilatie van berichtgeving rondom de zaak. Hij stelt dat Glennis haar carrière kapot werd gemaakt”, twittert verslaggever Aran Bade van RTL Boulevard.

En rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf: “Het OM ziet Glennis Grace als de initiatiefnemer en de leider van het openlijk geweld. Dat is strafverzwarend. ‘Maar het OM is niet blind voor de gevolgen die het heeft gehad voor uw imago als zangeres.'”

Domien kritisch

Qmusic-dj Domien Verschuuren vindt dat laatste echt heel erg raar. “Dit is toch heel vreemd, eigenlijk? Je slaat iemand op z’n gezicht en het OM is vervolgens ‘niet blind’ voor de gevolgen voor het imago. Wat is dat nou voor een raar BN’er-privilege?”, twittert hij.

Advocate Blanca de Louw zegt daarop: “Helemaal geen raar BN’er-privilege. Het OM en ook de rechtbank houden bij strafzaken eigenlijk altijd rekening met de gevolgen die bijvoorbeeld media-aandacht voor de verdachte kunnen hebben. Geldt ook voor niet-BN’ers die bijvoorbeeld uitgebreid in media zijn besproken.”

Domien cynisch: “Nobel, zeg.”

Dikke schuld

Ene Thijs twittert vervolgens: “Denk niet dat het voor mevrouwtje nieuws is dat ze BN’r is. Dus dat is gewoon haar eigen dikke schuld. Het is namelijk nogal voorspelbaar.”

Domien: “Zou je zeggen. OM denkt blijkbaar anders. Hoe is geleden imagoschade door een strafbaar feit iets om mee te nemen in een te bepalen strafeis?”

De radiomaker besluit: “Het lijkt me ergens zo pijnlijk voor slachtoffers. Ofzo. Strafvermindering omdat degene die je geslagen heeft op televisie komt. Maar nogmaals: geen jurist.”

Tweet

Veel mensen vinden de strafeis te laag:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Glennis Grace moet één maand de bak in als ze binnen twee jaar weer in de fout gaat. Zal ze uiteindelijk moeten zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen