Domien Verschuuren wekt ergernis op: ‘Hij is laf en politiek correct’

Domien Verschuuren wekt flink wat ergernis op met zijn beslissing om vanwege Johan Derksen uit de jury van de Online Radio Awards te stappen. “Hij is gewoon laf en politiek correct!”, klinkt het.

Domien Verschuuren © Qmusic

Na Patricia van Liemt en Vincent Bijlo heeft ook Domien Verschuuren besloten om uit de jury van de Online Radio Awards te stappen. De reden? Johan Derksen is een van de genomineerden. Hij lag een paar weken geleden onder vuur vanwege zijn kaarsverhaal, dat naderhand verzonnen bleek te zijn.

Klap in gezicht

Van dit drietal is Patricia de enige die een reactie heeft gegeven over het opstappen. Zij hekelt dat Johan door het publiek is genomineerd voor de prijs. “Ik vind het een klap in het gezicht voor alle mensen die ooit te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

Telegraaf-mediaverslaggever Jordi Versteegden wijst het erop dat Johans nominatie gewoon de wens van het publiek is. “Dit is een prijs van de luisteraar. Die hebben mensen kunnen nomineren. Er zijn zo’n 20 duizend stemmen uitgebracht en Johan Derksen is genomineerd voor beste radiopresentator”, zegt hij bij Privé TV.

‘Domien laf’

Wat moet die jury dan nog doen? “Nu is het zo dat er een jury aan te pas moet komen om de uiteindelijke winnaar te bepalen, maar in die jury zitten een aantal radio-dj’s die zoiets hebben van: ‘Dit is nog veel te vroeg om Johan Derksen na zo’n rel weer te nomineren, dus wij nemen afstand’, waaronder Domien Verschuuren, een Qmusic-dj.”

Belachelijk, vindt Jordi dat. “Die hebben allemaal gezegd: ‘Als Johan genomineerd is, dan gaan we het niet doen.’ Maar dan denk ik: ja, jongens, wees eens niet zo laf.”

Politiek correct

Domien had volgens Jordi gewoon moeten blijven zitten. “Je bent gecontracteerd als jurylid, vooraf – heb ik me laten vertellen – was heel duidelijk dat de luisteraar in eerste instantie de kleine selectie bepaalt uit wie ze kunnen kiezen en aan hen is dan het eindoordeel. Dan committeer je je dus aan iets.”

Hij besluit: “De luisteraar vindt dus Johan Derksen nog steeds welkom op de radio. Wie ben je dan als radio-dj om te zeggen: ‘Ja, maar dan loop ik weg!’ Ik vind dat een beetje laf. Politiek correct.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen