Domien Verschuuren kotst op Edsilia Rombley: ‘Ze is zó onbeschoft’

Domien Verschuuren wordt echt helemaal spuugmisselijk van Edsilia Rombley. De Qmusic-dj vindt de zangeres een verschrikkelijke vrouw zonder manieren. “Ze is zó onbeschoft!”

Domien Verschuuren en Edsilia Rombley © Qmusic, NPO

Edsilia Rombley is een van de minst controversiële BN’ers die er rondloopt, maar toch heeft ze nu iemand héél erg boos gemaakt. En niet zomaar iemand, maar dé grote megaradioster van Qmusic: Domien Verschuuren. Hij was vorige week genomineerd voor een of andere radioprijs en die werd uitgereikt door Edsilia. Niet jubelend genoeg, vindt hij.

Payback time

We kennen Edsilia als een behoorlijke kakelkip en zo gedroeg ze zich ook bij dat prijzenfeestje (RadioRing-gala). De zangeres had over alle genomineerden een praatje voorbereid, en dus ook over Domien. Ze haalde fijntjes aan dat hij drie jaar geleden op een Judas-achtige manier heeft geprobeerd om haar last minute van het Songfestival af te krijgen.

Wat het bezwaar van Domien was? Edsilia had ’s middags bij de repetities een paar minuten naast Duncan Laurence gestaan, die het coronavirus bleek te hebben, en daarom kon ze wat hem betreft ’s avonds niet het liedjesfestijn presenteren. Het was behoorlijk vals van Domien en daarom vond Edsilia het op dat prijzengala tijd voor payback.

‘Heel onbeschoft!’

Edsilia merkte tijdens het gala terloops op dat Domien haar dit trucje heeft geflikt en dat het maar goed is dat AvroTros daar niet naar heeft geluisterd. Niet bozig, maar gewoon met een vrolijke intonatie. En wat blijkt nu? Domien is echt he-le-maal over de zeik. Die vindt dat de prijsuitreiker van dienst hem onophoudelijk had moeten bejubelen. Letterlijk.

Domien zegt in de Man-Mannen-podcast: “Ik ga het hardop zeggen: ik vond Edsilia Rombley ongelooflijk onbeschoft. Edsilia kwam de prijs uitreiken voor beste presentator waarvoor ik genomineerd was. Ze kwam op en het leek alsof ze daar begon te improviseren, ze begon te kakelen, ze begon te babbelen, er was geen touw aan vast te knopen.”

‘Je moet mij EREN!’

Het was geen coherent verhaal, vervolgt Domien. “Op een gegeven moment had ik door: o, volgens mij probeer je over alle genomineerden die je kent iets te vertellen en toen kwam ze bij mij. Toen zei ze: ‘Ach, Domien, ja, jij hebt ooit een keer gezegd dat ze mij van het Songfestival moesten halen. Nou, het is maar goed dat ze niet naar je geluisterd hebben.’”

Nou, en daarom is Domien dus helemaal over zijn toeren. “Toen dacht ik: wat is dít ongelooflijk onbeschoft, je bent hier om mij te eren! Zo is het, anders moet je die prijs niet uitreiken! Als je mij een lul vindt… Wat had ze gedaan als ik hem gewonnen had? Nou, maakt niet uit, ik heb het niet gewonnen, we zullen het nooit weten. Zij valt me daar aan!”

Judas-streek

Vindt Domien het achteraf ook niet een beetje een Judas-streek van zichzelf? “Ik sta er nog steeds achter. Het was peak-corona (dik een jaar na het eerste geval in Nederland, red.). Dit was nog dat we met z’n allen bang waren, hè, voor dit virus! Er werd bekend dat Duncan corona had en toen had ik dat getweet.”

Edsilia heeft dat gewoon te slikken, besluit Domien. “Edsilia Rombley dacht dat het gepast was om drie jaar later, op een avond waarin ik centraal sta, om nog even een oude vete uit te spreken. Ja, sorry, echt, het laagste van het laagste. Ik had het pas door na afloop van die show. Ongepast, ongepast. Dat doe je toch niet op een gala?”

Wat vindt Edsilia van deze tirade? “Zij laat weten dat ze geen zin heeft in moddergooien”, zegt Luuk Ikink in RTL Boulevard.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Domien Verschuuren zich aanstelt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen