Cornald Maas staat SBS 6 toch weer te woord na woede-explosie

Cornald Maas heeft een cameraploeg van Shownieuws toch weer te woord gestaan, nadat hij eerder dreigde om de hele Songfestival-persaccreditatie van het SBS 6-programma in te trekken.

Cornald Maas © SBS 6

Het kan verkeren: nog geen maand geleden dreigde Cornald Maas om de hele persaccreditatie van Shownieuws in te trekken, waardoor het programma niet aanwezig zou kunnen zijn op het Eurovisie Songfestival. De reden? Na het debacle van de vals zingende Mia & Dion gaf níemand thuis, inclusief Cornald. Dus belde het programma bij hem aan.

Droeftoeter

Cornald was in álle staten en begon ook allerlei sterren van Shownieuws te blokkeren op Instagram. Een ‘droeftoeter‘, noemden ze hem daarom. Die zelfde ‘droeftoeter’ was gisterenavond gewoon weer te zien in het programma.

Bij terugkeer in Schiphol, vlak na de grote finale van het Eurovisie Songfestival, stond Cornald gewoon de cameraploeg van Shownieuws te woord. “We hebben ons de afgelopen tien jaar – en dit is een riedeltje dat ik een paar keer in mijn hoofd heb afgedraaid – op twee jaar na elke keer gekwalificeerd”, zo praat hij het debacle van dit jaar goed.

Songfestival-hart

Er is drie keer de top tien gehaald, zegt Cornald. “En drie keer elfde geworden. Ik vind dat je elk jaar minstens de finale zou moeten halen en het liefst de top tien zou moeten bereiken, maar het is een keer niet gelukt. Het kán gebeuren, zeg ik met mijn Songfestival-hart, want ik wil natuurlijk heel graag dat het juist wel lukt en dat je zo hoog mogelijk eindigt.”

Waarom hebben Mia & Dion nooit live hoeven zingen voor de selectiecommissie voordat ze gekozen werden? “We hebben ook gepraat met Dion & Mia en met Duncan een paar keer gezeten. Ze hebben inderdaad niet voorgezongen, dat ontbrak eraan, maar dat is in voorgaande jaren ook niet gebeurd.”

Sneer aan Duncan

Cornald vervolgt: “In feite heeft de selectiecommissie gedaan wat de selectiecommissie altijd doet: de song kiezen en daarna is het out of our hands. En dan geef je het aan het creatieve team, in dit geval Duncan en de zijnen, die dat vorm moeten geven. Daar zijn evident ook bepaalde dingen niet helemaal goed gegaan, to say the least.”

In dat geval had Cornald ook wel wat minder mooi weer kunnen spelen, vindt Ronald Molendijk. “Als het echt zo is als hij het nu vertelt, dat je alleen het liedje bepaalt, dan is het prima, maar dan moet je het daarna ook gewoon loslaten. En als het dan slecht is, moet je ook gewoon naar voren stappen en zeggen: ‘Nou, ik vind het echt heel slecht.’”

Patty Brard: “Nee, want als je dat zegt word je geblokkeerd.”

‘Heel erg fijn’

Ronald vindt het wel goed dat Cornald nu wat eerlijker is. “Als ik nu hoor wat Cornald zeg, dan denk ik: nou, dat is precies het gevoel dat wij allemaal hadden. Dat er bepaalde dingen niet goed zijn gegaan. To way the least. Dan denk ik: geef dat ook gewoon mee aan Nederland als je erover praat, in plaats van dat je zegt: ‘Lóepzuiver gezongen!’”

Dat is namelijk gewoon niet waar, vervolgt hij. En het lag ook niet aan de in-ears. Ik vind het heel fijn dat Cornald Maas ons nu wél weer te woord staan.”

‘Niet waar!’

AvroTros-bobo Frits Huffnagel: “Jullie zitten heel vaak over Cornald te praten, maar Cornald is het probleem daar niet, hè? Die wil eigenlijk altijd iedereen wel te woord staan.

Patty: “Dat is helemaal niet waar.”

Frits: “Dat is wel waar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen