Megaconflict: Cornald Maas wil SBS 6 weghouden bij Songfestival

Cornald Maas is woest omdat een Shownieuws-verslaggever hem onaangekondigd thuis heeft opgezocht. Hij wil het SBS 6-programma daarom de toegang tot het Songfestival ontzeggen.

Cornald Maas en Shownieuws © RTL, SBS

Het zorgt voor verbijstering dat AvroTros dit jaar een act naar het Eurovisie Songfestival stuurt dat compleet onervaren is en overal kneitervalse optredens geeft: Mia & Dion. Merkwaardig genoeg wordt er van alle kanten geweigerd om verantwoording af te leggen in de media; vooral de absentie van hun mentor Duncan Laurence zorgt voor onbegrip.

Naar Cornald toe

Ook de redactie van Shownieuws slaagt er niet in om iemand te spreken te krijgen. “AvroTros heeft wel wát laten horen, maar zeer summier”, legt showkenner Bart Ettekoven uit in de uitzending van gisterenavond.

Collega Evert Santegoeds: “Ze waren behoorlijk boos, toch, op ons?”

Bart: “Ja, ze waren boos, want we kregen dus geen gehoor. Niet bij Cornald, niemand wilde eigenlijk reageren. Ze wilden het bij een heel summier statement houden en niemand nam zijn telefoon op, dus we hebben op een gegeven moment een verslaggever naar Cornald toegestuurd, gewoon om te kijken of hij thuis was en wat wilde zeggen.”

SBS op zwarte lijst?

En toen? Bart: “Toen werden wij inderdaad door een meneer van de persdienst gebeld bij AvroTros en die dreigde zelfs om onze accreditatie in te nemen. Dat betekent dus dat je niet meer welkom bent in Liverpool en nergens meer naar binnen mag. Eigenlijk wat VI heeft met het Nederlands elftal.”

Evert: “Wordt de soep zo heet gegeten, denk je, morgen?”

Bart: “Nou, ik hoop toch niet. Ik hoop toch dat ze verstandiger zijn dan dat, want dat zou natuurlijk een heel rare reactie zijn. Ik snap dat ze het niet leuk vinden hoe wij hier gisteren… Ik bedoel: Dyantha schoot bijna in de lach ervan, want het was zó pijnlijk. We konden het ook eigenlijk bijna niet geloven.”

Verstopholletje

Evert: “Maar die dreiging is vooral omdat wij niemand te spreken kregen en vervolgens maar eens naar Amsterdam gereden zijn om wat mensen op te zoeken, toch? Daarover zijn ze boos.”

Bart: “Dan hadden ze gewoon uit het kamp van AvroTros één iemand naar voren moeten schuiven en die gewoon het woord laten doen. Of iemand uit de jury of een Duncan of iemand van AvroTros. Desnoods de persvoorlichter zelf als niemand dan durft. Het is toch raar dat iedereen zich in zijn holletje verstopt op zo’n moment?”

Hypocriet

Die Cornald is gewoon een verschrikkelijke hypocriet, vindt Bart. “Luister: als ze het fantastisch hadden gedaan, dan had Cornald Maas voorop de barricades gestaan om te zeggen: ‘Ik heb het altijd al gezegd! Ik hoorde meteen dat het fantastisch was!’”

Leontien van Moorsel: “Ja, maar hij moet er nú juist zijn.”

Bart: “Ja, precies, maar nu zitten ze allemaal in hun angstholletjes en zetten ze allemaal de telefoon uit.”

Tweet

De onthulling van Shownieuws wekt verbazing op sociale media:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen