Cornald Maas blokkeert Bart en Patty: ‘Wat een droeftoeter…’

Cornald Maas duldt geen enkele kritiek op zijn keuze voor het Songfestival-flopduo Mia & Dion. Hij heeft de kritische Bart Ettekoven en Patty Brard geblokkeerd. “Wat een droeftoeter.”

Bart Ettekoven, Cornald Maas en Patty Brard © Shownieuws

Het wordt steeds duidelijker dat Cornald Maas en zijn vriendjes de macht over de jaarlijkse inzending voor het Eurovisie Songfestival moeten verliezen. Het lijkt een procedure vol handjeklap en vriendjespolitiek. Het resultaat? Volgende maand staan er namens Nederland twee vals zingende artiesten op het podium met zeer weinig podiumervaring.

Aanbellen bij Cornald

Bart Ettekoven en Patty Brard zijn in hun programma Shownieuws zeer kritisch geweest over inzending Mia & Dion én over het feit dat Cornald wegduikt. Hij weigert niet alleen om voor de camera te verschijnen, maar was in het weekend sowieso niet bereikbaar voor commentaar. En niet alleen hij, maar de héle Songfestival-equipe van AvroTros.

Wél overal vooraan staan als een act het leuk doet, maar niet thuisgeven als het slecht gaat is gewoon kinderachtig. En daarom stuurde Shownieuws een verslaggever naar Cornalds woning met de beleefde vraag of hij op camera zou willen reageren. Het antwoord was nee en daarop droop de verslaggever netjes weer af.

Bart en Patty? Block!

Bart en Patty hebben dit niet aangestuurd, maar wel waren ze gisterenavond aan de Shownieuws-desk kritisch over Cornalds overdreven reactie. Hij dreigde namelijk de hele Songfestival-persaccreditatie van Shownieuws af te nemen. Dat kreeg hij er niet doorheen bij AvroTros, en daarom heeft hij Bart en Patty maar geblokkeerd op sociale media.

De twee delen in hun Instagram-stories de bewijzen. “Haha, ik moet hier om gieren. Wát een droeftoeter ben je dan”, schrijft Bart erbij. Patty plaatst het liedje ‘She’s a liar’, wijzend op Cornald, met daarbij: “WOW.”

‘Heel erg sneu’

Het juicekanaal Juice Channel vindt Cornald heel erg sneu. “We snappen Cornald Maas ook wel. Het is natuurlijk ook sneu dat je nog nooit een winnaar hebt ontdekt. Want in het jaar van Duncan werd hij voorgedragen door Ilse DeLange omdat commissie van Cornald niemand kon vinden. Dus ze waren een soort van gedwongen om voor hem te gaan.”

Het kanaal vervolgt: “Vorig jaar heeft de commissie S10 verkozen boven Armin van Buuren samen met Jaap Reesema.
Ook omdat Cornald dat wilde. Cornald krijgt van ons wel een trofee. Namelijk die voor de slechtste inzending van het jaar! Van harte Cornald. 😂”

Dictatorcomité

Yvonne Coldeweijer denkt dat het maar eens afgelopen moet zijn met Cornald. “Ben sowieso helemaal klaar met dit dictatorcomité van Cornald Maas, met hun vriendjespolitiek. Ik wil volgend jaar openheid van zaken!”

Ze vervolgt op haar juicekanaal: “Wij willen weer inspraak, desnoods met een auditiewedstrijd op tv. Songfestival hoort voor verbroedering te zorgen en nu kunnen we niet anders dan deze act uitlachen. Dat moet niemand willen. Kom op jongens!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen