Talpa ontkent uitspraken Johan Derksen: ‘Zo werkt het echt niet’

Paul Römer, een van de vele baasjes bij Talpa, ontkent de bewering van Johan Derksen dat híj de bedenker is van het plan om Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman naar SBS 6 te halen.

Paul Römer en Johan Derksen © SBS 6

Johan Derksen roept al sinds november dat SBS 6 het duo Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman in huis moet halen voor een talkshow. Dat gaat nu dan toch echt gebeuren: ze gaan vanaf 5 juni een maand lang een dagelijkse talkshow maken op het tijdstip van Vandaag Inside. En dat heeft voor een flinke verrassing gezorgd.

‘John doet alles!’

Zelf stelt Johan dat de grote baas John de Mol gewoon naar hem heeft geluisterd. “Uiteindelijk doet John alles wat ik zeg. Ik werd weggehoond, hè, toen ik ermee kwam? Weggehoond!”

Collega Wilfred Genee: “Je wordt serieus genomen, ook binnen deze organisatie, want hoe lang is het geleden dat jij dat zei over die jongens, Groenteboer en Van Roosmalen?”

Johan: “Het moest even indalen waarschijnlijk bij de directie van Talpa, maar in principe geef ik één keer een advies en als ze het dan niet doen: eigen schuld, dikke bult.”

Talpa ontkent

Paul Römer, een van de vele baasjes bij Talpa die tijdens de kaarsrel vooraan stond om de VI-heren publiekelijk te bashen en daarover keihard werd aangevallen door René van der Gijp, stelt dat Johan onzin praat.

Hij zat vanochtend, samen met Talpa-vijand Angela de Jong, in het Mediaforum op NPO Radio 1. Daarin zegt zij: “Johan Derksen is er de afgelopen maanden zó vaak over begonnen dat toen hij aankondigde dat er de dag erna iets groots zou worden aangekondigd, dat ik dacht: o, dat is dat, hij heeft het toch voor elkaar gekregen.”

Paul: “Denk jij dat Johan Derksen dit voor elkaar gekregen heeft?”

‘Werkt zo niet’

Overduidelijk, aldus Angela. “Nou, hij heeft er in ieder geval de geesten rijp voor gemaakt de afgelopen periode.”

Paul afgemeten: “Oké.”

Presentatrice Ghislaine Plag: “Heeft Johan daar geen enkel aandeel in gehad, Paul?”

Paul: “Nee, ik denk het niet. Volgens mij werkt het zo niet.”

Ghislaine: “Nou, de heren hebben toch wel een beetje invloed?”

Paul: “Nee hoor, op het programmaschema helemaal nul. Zoals wij geen invloed hebben op de inhoud van dat programma, want ze zijn geheel zelfstandig in hun inhoudelijke keuzes, hebben zij helemaal níets te maken met het schema van SBS.”

‘Geloof er geen bal van’

Angela: “Dus het is compleet los in jullie hoofd opgekomen om hen twee te benaderen en dat Johan erover begon op televisie is compleet toeval?”

Paul: “Ja.”

Angela: “Ja, nou ja, ik geloof er geen bal van.”

Paul: “Oké.”

Derksen-zender

Angela twijfelt of Gijs en Marcel op SBS 6 gaat werken. “Ik denk niet dat mensen die iedere avond op Johan Derksen afstemmen omdat ze benieuwd zijn wat die te vertellen heeft, en daar de mening te horen die misschien ook wel bij hen in het hoofd zit, dat ze dat ook bij die twee hebben.”

Ze vervolgt: “Ik denk niet dat zij ’s avonds de televisie aanzetten om te horen wat Marcel van Roosmalen ergens van vindt. Hij is ook uitgesproken, maar wel de andere kant op.”

Paul, zelf afkomstig van de publieke omroep: “Het wordt ook een ander programma. Niet de hele zender is de Johan Derksen-zender. Dat is maar een uurtje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen roept al sinds november dat Gijs en Marcel naar SBS 6 moeten. Volgens Paul Römer was hij echter geen inspiratie. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen