Cornald Maas gebasht: ‘Zó’n schijnheilige man, met dat bekje zo’

Cornald Maas wordt voor de tweede keer in korte tijd vollédig door de mangel gehaald door de bekende mediajournalist Mark Koster. “Ik vind het gewoon weerzinwekkend.”

Mark Koster en Cornald Maas © RTL

Er zijn weinig mensen die zó op de zenuwen werken bij Mark Koster als presentator Cornald Maas. Hij haalde twee maanden geleden al keihard naar Cornald uit vanwege zijn rol in het enorme Mia & Dion-fiasco, en nu is de Songfestival-bobo alwéér aan de beurt. Ditmaal valt Mark over het interview van Cornald met de in opspraak geraakte Rob Kemps.

‘Schijnheilige man’

Cornald heeft tijdens een tv-interview met Rob kort gevraagd naar de juice die er over hem rondgaat. Zijn vraagstelling moest duidelijk maken dat Cornald zélf het ook maar verschrikkelijk vindt, al die juicekanalen.

Het stuit Mark tegen de borst. Hij zegt tegen Yvonne Coldeweijer in hun podcast De Juice Show: “Ja, dat vind ik zo’n schijnheilige man. Die pakt jouw juice en dan gaat hij dus… En dat vind ik mooi: ik ken dit soort mensen, eigenlijk volgen ze dit allemaal, eigenlijk lullen ze er de hele dag over, maar als ze dan op tv zijn, dan doen ze of ze er buiten staan.”

‘Weerzinwekkend’

Mark vervolgt zijn relaas: “En deze Cornald heeft er een handje van om dan een vraag zo te formuleren…”

Yvonne vult aan: “Alsof hij aan je kant staat, maar dan wel de juice eruit halen. Maar dat is slim hè, zo zou ik dat ook doen.”

Mark: “Ja, maar ik vind dat gewoon weerzinwekkend. Ik kan er niet naar kijken. Met dat bekje dan zo, zo’n kapelaan, zo’n priestertje.”

‘Dat is vies, hè?’

Hoe Cornald zijn vraag aan Rob precies stelde? Als volgt: “Je hebt een ontzettend nieuw, ander en groot publiek bereikt door Chansons en doordat je De Slimste hebt gewonnen, maar een onvermijdelijk gevolg daarvan ook is dat er allerlei mensen wat van je vinden en over je gaan schrijven. In je privéleven wordt ook gegrasduind.”

Na die lange aanloop: “Ik kan me zo voorstellen, ook zoals ik je ervaar: verlang je wel eens terug naar de onbevangen dagen van alleen Snollebollekes?”

De roddels wél gewoon benoemen, maar tegelijkertijd een gigantische afkeer tegen die juicekanalen veinzen. Mark kan er niet tegen: “Dat is toch… Vies, hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het sneu dat Cornald Maas zo keihard gebasht wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen