Felle kritiek op bizarre Songfestival-afwijzing Armin van Buuren

Armin van Buuren zorgt voor verbijstering met zijn onthulling over hoe hij is behandeld door de Songfestival-equipe van AvroTros, waarvan Cornald Maas het bekendste gezicht is. “Huh?!”

Wouter van der Goes, Cornald Maas en Armin van Buuren © NPO, SBS

Wereldster Armin van Buuren was gepolst om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival en deed daarom samen met de zanger Jaap Reesema een inzending voor de editie van vorig jaar. “Ik heb een tijdje geleden inderdaad een inzending gedaan en ja, toen ben ik zo’n bizarre manier behandeld eigenlijk…”, vertelt hij aan Shownieuws.

Heel rare meeting

Armin vindt dat Cornald Maas en zijn kornuiten asociaal bezig zijn, laat hij blijken. “Ik ben niet eens teruggebeld. We hebben een heel rare meeting gehad, een nummer ingestuurd en we hoorden niet eens of we het waren geworden ja of nee. Nee, dat is niets meer voor mij.”

Hij vervolgt: “We hebben gewoon netjes een inzending gedaan, maar uiteindelijk waren wij het niet. Oké, maar we moesten toen iemand bellen om erachter te komen dat wij het niet waren geworden. Dat is heel raar, terwijl zij volgens mij heel graag wilden dat ik het deed, dus dat heb ik gedaan. (…) Ik denk niet dat dat helemaal mijn wereld is.”

Ze hoeven Armin niet meer te bellen. “Nee, dat pad is afgesneden.”

Een-tweetje

Het heeft er natuurlijk alle schijn van dat de selectiecommissie van het Songfestival volledig de weg kwijt is. Vorig jaar werd er gekozen voor het depressieve liedje van S10 en dit jaar kreeg Duncan Laurence carte blanche: hij schoof Mia & Dion naar voren. Nu zij zo genadeloos zijn geflopt, vraagt men zich af of Cornald en zijn maten niet gewoon moeten wijken.

Henk-Jaap Demoet, muzieksamensteller bij NPO Radio, is kritisch. Hij twittert: “Dan heb je één van de grootste namen in de pocket en dan dit.”

En ene Rico: “Dus Armin van Buuren stuurt een nummer in voor het Songfestival en krijgt gewoon geen reactie van de Nederlandse organisatie. Dus organisatie van Songfestival is hartstikke k*t.”

Wouter reageert

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes, werkzaam voor KRO-NCRV, reageerde vanochtend in Goedemorgen Nederland. “Ik ben er niet bij geweest, ik weet het niet, maar dit is raar. Armin van Buuren is natuurlijk een grote ster en een ontzettend goede diskjockey. Dit was een mooi idee geweest, maar ja…”

CDA-wethouder Hilbert Bredemeijer: “Een van de grootste artiesten van Nederland, toch?

Wouter: “Ja, ik weet niet hoe dat is gegaan. Wat betreft minder bekende namen wil ik toch nog even heel graag het kleine succes van Duncan benoemen. Dat was een onbekende naam en hij heeft het fantastisch gedaan, maar dit was ook te gek geweest en wat niet is kan nog komen.

Ondoorzichtig

WNL-presentatrice Welmoed Sijtsma zet vraagtekens bij de Cornald-commissie. “Ja, maar het is vaak wel een beetje ondoorzichtig, toch? Hoe dat nou gaat… Het afgelopen jaar met Mila en hoe heet die andere? Dion. Die waren naar voren geschoven en dan mis je wel de selectie van tevoren. Werkte dat niet fijner?”

Wouter: “Ja, daar denken we nu over met Mia & Dion, maar met Duncan had niemand er moeite mee. Ik denk dat niemand erbij is gebaat om verkeerde beslissingen te nemen, ook de omroep die het organiseert niet, dus daar zal wel een reden voor zijn.”

Bellen met Armin

Wellicht wil Armin alsnog, aldus Wouter. “Het belangrijkste is dat Armin van Buuren nu aangeeft dat hij dit heel graag wil doen. Daar is hij heel duidelijk in, dus ik denk dat de mensen die hier iets mee te maken hebben ook denken: die moeten we misschien toch even bellen.”

Ehh, nee, Armin wil dus níet meer gebeld worden door team-Cornald. Daar is hij behoorlijk duidelijk over…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Cornald Maas direct uit zijn functie ontheven moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen