Keihard alarm bij Shownieuws afkomstig van telefoon Patty Brard

Patty Brard blijkt schuldig aan het keiharde alarm dat de Shownieuws-uitzending van gisterenavond volledig op zijn kop zette. “Het kwam van haar telefoon af, die daar in de hoek lag.”

Patty Brard © Shownieuws

Voor het eerst in de geschiedenis moest de uitzending van Shownieuws gisterenavond vroegtijdig onderbroken worden door reclames, omdat er een bijzonder luid alarm afging. Maar liefst tien (!) keer begon dat alarm wéér met loeien, waardoor het voor de deskundigen aan de desk onhoudbaar werd om door te praten.

Keihard alarm

Waar kwam dit geluid vandaan? Evert Santegoeds onthult het vandaag in zijn podcast Strikt Privé. “Het was erg. Er ging ineens een alarm af. Wij roepen altijd: we zitten er al zo lang, al 15 jaar. Al valt het decor om, dan denk je: valt het decor nou om? Maar gisteren was er toch alarm.”

Hij vervolgt: “Ja, er lopen genoeg mensen door die studio om te weten dat er geen vreselijke uitslaande brand gaande is, dus wij gingen maar zo goed en zo kwaad als dat kon gewoon door. Iets harder praten om over die verschrikkelijke sirene heen te komen. En ja, de technische dienst: niemand had enig idee waar dat geluid vandaan kwam.”

Telefoon van Patty

De technische dienst keek alle alarmsystemen na, maar kon niets vinden. “En dat kon wel kloppen, want die kwam ook niet uit de studio, maar van de telefoon van Patty Brard, bleek even later. Die had thuis alarm en dat staat op haar telefoon. En zelfs als je telefoon uit staat, begint dat ding te mekkeren.”

Was er thuis bij Patty in Almere iets aan de hand? “Nou, daar was niks aan de hand, maar daar zat haar man Antoine en die hoorde thuis dus alarm en op televisie hoorde die alarm. Die dacht echt: wat nou?! Het is begonnen! Het is nu echt het einde der tijden.”

‘Hoe kan het?!’

Jordi Versteegden, de presentator van de podcast, vindt het opvallend dat het geluid van een telefoon de hele studio op zijn kop kan zetten. “Maar hoe kan dat nou? Het zat in de telefoon van Patty?”

Evert: “Ja, maar het lag in de hoek van de studio en daar is die wand een beetje gebogen. En die akoestiek daar is gigantisch. Het geluid van die telefoon is werkelijk in al die huiskamers gehoord. Ja, ik zei: het is net De Dik Voormekaar Show.”

Standje

Het zal voor Patty hoogst ongemakkelijk zijn dat het juist zíj was die de uitzending van Shownieuws blijkt te hebben verstoord, want ze staat erom bekend dat ze een hekel heeft aan onprofessionele medewerkers.

Ze gaf presentator Manuel Venderbos gisteren ook een standje toen hij tijdens het alarm gewoon door wilde gaan: “Ik zou even naar een instart (filmpje, red.) gaan als ik jou was…”

Instagram

Patty over de sirene:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard verstoort uitzending met telefoon. Beginnersfout?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen