Stella Bergsma wilde meer geld van VI: ‘Kreeg 1.000 euro per keer’

Stella Bergsma kreeg duizend euro per keer voor haar optredens in Vandaag Inside. De schrijfster is er twee keer geweest en wilde daarna eigenlijk gaan vragen om een hogere beloning.

Vandaag Inside en Stella Bergsma © SBS

Na twee keer langs te zijn geweest bij Vandaag Inside hebben de mannen besloten om Stella Bergsma niet meer uit te nodigen. De reden? Niet genoeg chemie. Sinds ze niet meer op de gastenlijst staat, klaagt ze steen en been, samen met andere vrouwen die de deur zijn gewezen, zoals Yesim Candan. Samen willen ze nu een eigen dames-VI beginnen.

Duizend euro

Stella reageert bij Shownieuws op het nieuws. Ze bevestigt daar dat ze het jammer vindt dat Johan Derksen haar niet meer wil hebben. “Ik heb er twee keer gezeten. Ik vond het leuk. Waarom ik er terug zou willen? Het betaalt ook goed!”

Wat kreeg ze dan voor haar optredens bij Vandaag Inside? “Duizend euro per keer. Ik denk dat de heren zelf véél, véél, véél meer krijgen, maar ik vond het goed betaald. Ik dacht wel: als ik nu nog een keer gevraagd zou worden, vraag ik meer geld. Dan vraag ik pesttoeslag ofzo.”

Boze dames

Helaas voor Stella heeft ze nooit meer om een hogere gage kunnen vragen, omdat ze nooit meer is uitgenodigd. Ook de kans dat er een dames-VI komt is volgens critici nihil. “Ik weet niet of jullie denken dat het een succes wordt, maar ik denk eerlijk gezegd van niet”, sneert Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven.

Bart gelooft er niet in. “Deze dames zijn ook wel een beetje boze dames. Ze zijn altijd boos omdat ze niet worden uitgenodigd. Als je elke keer gaat roepen dat je niet wordt uitgenodigd, dan komt dat boos en teleurgesteld over. Als je nou weet dat die mannen jou daar niet willen hebben zitten, waarom blijf je daar dan bedelen om een plekje aan tafel?”

Wanhopig

Patty Brard vindt het heel erg wanhopig. “Als ze nou duidelijk hebben gemaakt hoe ze over je denken, dan moet je het nou toch niet meer jammer vinden dat je niet meer wordt uitgenodigd? Ga dan in godsnaam je eigen pad op.”

Collega Natacha Harlequin: “Laten we het even omdraaien, hè? Alsof iedereen daar wil zitten. Het lijkt nu net de omgekeerde wereld.”

Wil zij er niet zitten? “Nee. Kijk: ik ben daar geweest. Ik keek ook geen VI, hè? Ik ben daar met een doel geweest en heb toen rechtstreeks met hen gesproken. Dan is het ook klaar. Wat zij ook over mij zeggen, ik zeg helemaal niks meer. Dit is hoe het is, het is helemaal goed zo. Ik heb helemaal geen ambitie of verlangen.”

Angela kritisch

Angela de Jong, de opiniediva van het AD, zit ook totaal niet te wachten op dit initiatief van Stella en Yesim. “De twee vrouwelijke opiniemakers zijn zo op hun v*gina getrapt dat ze niet meer aan mogen schuiven bij Vandaag Inside en moeten dat te pas en te onpas laten weten”, schrijft ze in haar column.

Ze briest: “Nu denken ze recht te hebben op een eigen, vrouwelijke versie. En dan ook nog met Soundos ‘ik kan hard schreeuwen en ben Marokkaans dus ik ben wél grappig’ El Ahmadi. Heb je dan een plaat voor je kop of een complete muur van gewapend beton?”

En als die dames-VI er tóch komt? “Dan overweeg ik een andere baan!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen