Stella Bergsma en Yesim Candan willen dames-VI: ‘Met Soundos!’

Stella Bergsma en Yesim Candan zijn er helemaal klaar mee. Ze voelen zich zwaar afgedankt door de mannen van Vandaag Inside en willen nu een damesvariant op televisie. “Met Soundos erbij!”

Stella Bergsma, Soundos El Ahmadi en Yesim Candan © SBS, NPO

De mannen van Vandaag Inside hebben lang niet met iedereen chemie. Ze hebben regelmatig nieuwe gasten aan tafel gehad, maar die keerden dan toch niet terug. Hetzelfde geldt voor Stella Bergsma en Yesim Candan. En dat vinden ze vooral zélf heel vervelend. Continu roepen ze overal dat ze zo graag een nieuwe kans willen.

Yesim is het zat

Na de wanhoopskreet van Yesim – ze vindt dat de mannen van VI pas écht ballen tonen als zij er weer mag zitten – is ze gisteren behoorlijk door de mangel gehaald door Johan Derksen. Op een gegeven moment werd ze zelfs vergeleken met Donald Duck, omdat haar lippen er zo opgespoten uit zouden zien.

Yesim is het zat. “Nou, gelukkig zijn mijn lippen besproken bij VI. Gelukkig mogen mannen over het uiterlijk van vrouwen wél praten, maar mogen vrouwen dat niet. Denk aan de del-rel“, twittert ze.

Vrouwen-VI

Nu wil Yesim een vrouwenvariant van VI, om tegenwicht te bieden. “Het zou echt badass zijn als een soortgelijk VI-programma met vrouwen wordt gelanceerd. Dit zou echt emancipatie op tv zijn.”

Op1-basher Talitha Muusse daarop: “Alleen heeft Nederland geen grappige (bekende) vrouwen.”

Yesim: “Ik ken wel veel vrouwen die ik grappig vind. Soundos vind ik grappig.”

Soundos El Ahmadi moet er dus ook bij. En dan laat ook Stella nog van zich horen: “JA EENS. En dan die kerels ook eens lekker afzeiken.”

Yesim: “Precies.”

Ladies Night

Er zijn toch wel vaker vrouwentalkshows uitgeprobeerd? Het waren stuk voor stuk megaflops. De Net5-show Ladies Night heeft zelfs de carrière van Merel Westrik verwoest.

Kreeg gewoon niet genoeg tijd, aldus Stella. “Geen succes is relatief, ik vind dat het veel langer de kans had moeten krijgen. DWDD duurde drie jaar voor het wat werd. Dingen moeten kunnen groeien. Maar iedereen had weer zo’n zin om het af te schieten. Net als hier nu op Twitter.”

Yesim is het daarmee eens: “Ladies Night is zo lang geleden. We hebben het daarna nooit meer gedaan.”

‘Wil heel graag’

Ze kunnen echt niet wachten. “Ik wil zéker aan dat programma meedoen en ben zéker niet talentloos”, zegt Stella. “Niemand waagt zich daaraan, helaas. Ik zou het heel graag doen en zie er veel in.”

Het wordt wel lastig om vrouwen te vinden die net zo de lachers op de hand hebben als een René van der Gijp, denken critici. Yesim: “Tuurlijk zijn die er wel. Genoeg. We moeten wel iets doorbreken.”

Twitter

Yesim voert actie voor een vrouwen-VI:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen