Patty Brard verklaart tegenvallende kaartverkoop André Hazes jr.

De wereldsterren waar André Hazes jr. zich zo graag aan spiegelt verkopen hun concerten vaak in enkele minuten uit, maar dat geldt volgens Patty Brard nog láng niet voor hem. “Het wil niet vlotten.”

Patty Brard en André Hazes jr. © SBS

André Hazes jr. kondigde afgelopen maandag, te midden van de plagiaatrel rondom zijn nieuwe single, een concert in Ahoy aan, ergens in november. De volkszanger zal gehoopt hebben dat er na een uur een jubelend persbericht uit kon over dat alle kaartjes zijn verkocht, maar niets is minder waar. Het wil namelijk totaal niet vlotten met de kaartverkoop.

‘Blunder van André’

Wat gaat er precies mis? Patty Brard analyseert de situatie in Shownieuws. Ze wijst erop dat André geen volksmuziek meer wil maken en een ‘verbod op handjes zwaaien’ heeft ingesteld. “Maar dan had hij dus laatst ook niet Holland Zingt Hazes moeten doen en misschien wilde hij er daarom wel onderuit”, zegt ze.

Patty doelt op het gerucht dat André vanwege onmin met zijn moeder Rachel zijn optreden bij Holland Zingt Hazes wilde afzeggen. Uiteindelijk stond hij daar vorige maand wel. “Hij had, net als Rox heeft gedaan, een theatertour moeten doen met alleen maar zijn nieuwe muziek. Paradiso lekker, 013, het Paard. Dat had hij moeten doen, van: dit ben ik.”

Kaartverkoop loopt niet

De mensen hebben nu geen idee meer wat ze van André kunnen verwachten, aldus Patty. “Als je hem imagotechnisch begeleidt, dan zou ik helemaal langs af zijn gegaan. Dan heb je dus heel andere muziek en dan ga je een theatertour doen voor kleine podia en dat nieuwe imago opbouwen.”

Ze vervolgt: “Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de kaartverkoop in Ahoy nu nog niet echt verschrikkelijk losgaat, dat we hem net hebben gezien in Holland Zingt Hazes.”

Moment weggegeven

William Rutten, die regelmatig fotografeert bij concerten, vindt het ook onhandig. “Ze hebben het moment weggegeven. Zijn grote moment had moeten zijn: in een Ahoy zijn eigen concert. En nu is dat moment eigenlijk al geweest, dus de urgentie om allemaal weer naar Ahoy te gaan is gewoon minder.”

Had André eigenlijk nog een nieuwtje voor de camera van Shownieuws? Ja. Hij gaat een oorbel nemen. “Ik zag laatst een gozer en die had zo’n oorbel met een kruisje. Een kleintje. Ik dacht: Jezus, dat vind ik vet.”

Fantastisch. Hopelijk kan hij hem binnenkort laten zien in een talkshow. Houdt dit dan nooit op?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. wil niet meer geassocieerd worden met volksmuziek, maar blijft wel in Holland Zingt Hazes. Raar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen