VI-bedeltruus Stella Bergsma valt door de mand na glashard liegen

Stella Bergsma valt keihard door de mand nu ze door haar volgers is betrapt op liegen. Ze heeft Vandaag Inside een ‘onveilige plek’ genoemd, maar besloot dat keihard te ontkennen.

Stella Bergsma © SBS 6

Het gebedel van Stella Bergsma om weer terug te mogen keren aan tafel bij Vandaag Inside begint trieste vormen aan te nemen. De invitatieparasiet heeft er wéér een heel interview over gegeven, ditmaal op NPO Radio 1. Ze vertelt daarin graag vrienden met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee te willen zijn, maar dat ze daar niet in slaagt.

Onveilige plek

Stella voelt zich naar eigen zeggen niet prettig bij het mannentrio. Presentatrice Mischa Blok op een gegeven moment: “Het klinkt dus als een soort van onveilige plek, dat VI?”

Daarop zegt Stella létterlijk: “Ik vond het een onveilige plek, ja, maar ik ben dan ook een soort naïef. Ik denk dan ook van: ja, maar we kunnen toch met z’n allen praten? En ik ga er een veilige plek van maken! Ik ben helemaal niet zo’n boze feminist, ik ben heus gezellig, dus dat komt wel goed. Maar ik voelde gewoon dat er geen opening was.”

Stella ontkent

Die letterlijke uitspraken van Stella zijn voor de hele wereld terug te luisteren op de website van NPO Radio 1 (vanaf minuut 5:39) of onderaan dit artikel, maar als haar opmerkingen het nieuws halen, probeert de schrijfster aanvankelijk tóch om net te doen alsof ze het helemaal nooit gezegd heeft.

De stelligheid van Stella is opvallend. Ze twittert vanochtend: “Krijgen we dit gezeik weer. Ik heb het woord onveilig NIET gebruikt.”

Onzinnig

Filmregisseur Martin Koolhoven vindt Stella’s uitspraken op de radio twijfelachtig. “Het lukt Stella Bergsma niet haar eigen advies aan vrouwen ‘geef geen fuck!’ op te volgen. Vooral jammer dat het moderne en onzinnige gebruik van ‘onveilig’ ingezet wordt. ‘Onprettig’ was beter geweest”, twittert hij.

Stella vervolgens, verspreid over meerdere tweets: “Ik heb het ook niet gezegd. (…) Ik heb dat woord niet gebruikt, past niet bij me. (…) Ik ben schrijver, ik vind woorden belangrijk. (…) Het is allemaal gewoon terug te luisteren!”

Leugenaar

Als Stella er door een volger mee wordt geconfronteerd dat haar uitspraken inderdáád gewoon terug te luisteren zijn, ínclusief de precieze timestamp, antwoordt ze: “Ja, ik zeg het niet. Ik vind het ook niet. Ik had het in die podcast gewoon over mezelf.”

Ene Gravin Raaf daarop: “Ik begrijp de consternatie. Je zegt het op 5:45. Luid en duidelijk. Jij vond het een onveilige plek.”

Stella opnieuw zeer stellig: “Nee.”

Gravin Raaf: Héél volwassen Stella.”

Stella: “Joe!”

Valt door de mand

Als steeds meer mensen Stella confronteren met het feit dat ze die uitspraken gewoon gedaan heeft, bindt ze opeens in. “Okee, nah, dat zal dan wel, ik kan het niet terugluisteren. Prima”, zegt ze.

Even later tegen Gravin Raaf: “Okee, sorry, ik hoor nu dat ik het wel zeg. Excuus. Maar goed, wel met ‘ik vond’ erbij. Ben het met je eens, ik had beter een ander woord kunnen gebruiken.”

Inmiddels heeft Stella vrijwel al haar ontkenningstweets verwijderd. Is haar missie om de media de schuld te geven van haar onhandige uitspraken mislukt? “Hahah het lukte me gewoon net pas om terug te luisteren.”

Gedicht

Naar aanleiding van de ophef heeft Stella overigens een belletje gekregen van Vandaag Inside. “VI belde net of ik mijn gedicht ‘Feest’ wil voordragen in een filmpje. Omdat ze denken dat het over hen gaat. Ze zullen dat dan wel belachelijk willen maken ofzo. Maar dat is niet zo. Het is gewoon een gedicht over het gevoel buitengesloten te worden.”

Omdat VI dénkt dat het over hen gaat?! Niet zo gek, hè? Ook dát heeft Stella namelijk zelf gewoon gesuggereerd op de radio: “Ik wil eigenlijk gewoon vrienden met ze zijn. Dat is ook een soort kindergevoel, van: waarom mag ik er niet bij? Ik heb hier zelfs een gedicht over geschreven. Waarom mag ik er niet bij?”

Kan iemand deze vrouw een vorm van bezigheidstherapie verschaffen?

Tweet

De ontkennende Stella:

Fragment

De uitspraken van Stella over het ‘onveilige’ Vandaag Inside hoort u vanaf minuut 5:39:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen