Eva Jinek laat Marcel Levi schrikken met twijfelachtig babyfilmpje

Eva Jinek heeft haar tafelgast Marcel Levi flink laten schrikken door in haar talkshow een twijfelachtig filmpje van een baby op een trilplaat te tonen. “Dit is echt niet medisch verantwoord.”

Marcel Levi en Eva Jinek © RTL

Roelof Hemmen heeft een rubriek in de talkshow van Eva Jinek waarin hij in de huid kruipt van Luuk Ikink en aan de lopende band allemaal willekeurige internetfilmpjes laat zien. Zo kwam er gisterenavond een filmpje voorbij van een baby die op de trilplaat van zijn moeder ligt. Niet iedereen ziet dit echter als een onschuldige actie.

‘Doe dit niet!’

Het filmpje wordt lollig aangekondigd door Roelof. “Mocht je even niet zo lekker in je vel zitten en je hebt toevallig een baby in huis, doe dan even dit.”

De bekende internist Marcel Levi reageert aan tafel echter direct hoofdschuddend. Eva: “De dokter aan tafel zegt dat het níet medisch verantwoord is, Roelof!”

Marcel: “Nee, don’t do this at home. Nee.”

Kijkers kritisch

Ook enkele Jinek-kijkers laten hun bezorgdheid blijken. “Moet je niet doen, een baby op een trilplaat”, twittert JvdH bijvoorbeeld. “Weet u niet waarom een baby of niemand op een trilplaat moet? Gemiste kans.”

En ene Greens zegt: “Effe serieus: wel eens gehoord van het shakenbabysyndroom? Dit slaat nergens op: voel je je k*t, zet je baby op een trilplaat. Zo slecht voor de hersentjes.”

Veel zorgen

Het reactieveld onder het bewuste TikTok-filmpje staat ook vol met bezorgde mensen. “Zo schattig, maar is dit wel veilig?”, zegt Alecia.

Chrissy: “Mogelijk niet. Ik denk niet dat het genoeg kracht is om schade aan de hersenen te veroorzaken, maar niet helemaal zeker omdat het langdurige blootstelling is.”

Yeetwood vindt dat mensen zich wel érg druk maken. “Mijn kind wil op ons bed worden gegooid, ik bedoel GEGOOID. Meerdere keren per dag, elke dag. Hij is zestien maanden. Je zit goed, mama.”

Filmpje

Het filmpje dat in Jinek te zien was:

@itserickaandanthony

😂 his face when I turn it off.

♬ original sound – ericka

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek laat filmpje van baby op een trilplaat zien. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen