Ronald Molendijk krijgt tik: ‘Hij praat John de Mol naar de mond!’

Ronald Molendijk krijgt een flinke sneer te verwerken van Victor Vlam. Hij vindt dat de Shownieuws-deskundige wel héél erg bezig is met de grote baas John de Mol naar de mond te praten.

Ronald Molendijk en Victor Vlam © SBS 6

Victor Vlam, de communicatiedeskundige en podcastmaker die vorig jaar te zien was in de zomereditie van Shownieuws, vindt dat je bij SBS 6 heel erg merkt dat alles in het teken staat van de grote leider. Ook zijn toenmalige collega’s van de showrubriek waren heel erg met John de Mol bezig, verklapt hij in zijn podcast De Communicado’s.

De grote baas

John ís Talpa, aldus Victor. “Talpa is in feite een eenmanszaak: er is een persoon de baas en dat is John de Mol. Hij is ook de eigenaar. Hij is degene die alles bepaalt. Het is ook zo dat hij erom bekendstaat dat hij een enorme perfectionist is die zich met de kleinste details bemoeit. Hij belt gerust de redactie van de programma’s op.”

Dan vertelt de grote baas bijvoorbeeld wat anders moet. “Dat leidt ertoe dat heel veel gasten zich er bewust van zijn dat als je vaker in dat programma wil verschijnen, dat het wel handig is om de grote baas naar de mond te gaan praten, dus dat zie je cónstant daar in die programma’s gebeuren.”

Naar de mond

Heeft Victor daar voorbeelden van? “Dat is wat Johan Derksen doet, maar dat is ook wat in andere programma’s vaak gebeurt. Ik heb natuurlijk bij de zomereditie van Shownieuws gewerkt en in een uitzending waar ik zelf niet in zat, maar wel zat te kijken, zag ik op een gegeven moment Bram Moszkowicz en Ronald Molendijk zitten.”

Hij vervolgt: “Het was de dag voordat het tweede filmpje van Tim Hofman over The Voice uitkwam. Zij begonnen toen Tim Hofman af te kraken. Ik dacht bij mezelf: dit is een enorm slecht idee, waarom doe je dat in hemelsnaam? Want we wisten niet wat het filmpje zou hebben. We wisten alleen dat het eerste filmpje een enorme impact had gemaakt.”

Heel voorbarig

Het lag er voor de kijker wel héél dik bovenop waar dit vandaan kwam, aldus Victor. “Het was heel voorbarig en het was heel duidelijk dat er een eigen belang voor Talpa bij zat om dat te gaan verkondigen. Dat is waarom de kijker het niet serieus neemt.”

Een betere tactiek van Talpa was geweest om de verwachtingen over Tims tweede Voice-docu zo hoog mogelijk te maken, zodat het daarna alleen maar kon tegenvallen, aldus Victor. “Maar mensen waren veel te veel bezig met John de Mol naar de mond praten. Dan krijg je dit soort ellende.”

Juicekanalen

Het is niet de eerste keer dat Victor felle kritiek uit op Ronald. De communicatiedeskundige verweet hem eerder al dat zijn BN’er-geslijm ertoe leidt dat mensen in rap tempo naar de juicekanalen verhuizen.

Inmiddels is Victor niet meer werkzaam voor Shownieuws.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Shownieuws-deskundigen als Ronald Molendijk onafhankelijk opereren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen